AstraZeneca-vaksinen

Hastemøte nå: - Går veien

EMA-topp knytter AstraZenecas vaksine til blodpropptilfeller. - Veldig positivt at det nå ser ut til å gå den veien som vi har sagt, sier Norges mann i EMA til Børsen - og sier en offisiell uttalelse kan komme allerede tirsdag.

TRYGT: EMA-sjef Emer Cooke konkluderte i mars med at AstraZeneca-vaksinen er en trygg og effektiv vaksine. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksinesjefen i Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) sier i et intervju at han mener det er en sammenheng mellom AstraZenecas vaksine og tilfeller av blodpropp.

- Jeg mener vi nå kan si at det er en klar kobling til vaksinen, sier EMAs vaksinesjef Marco Cavaleri i et intervju som er publisert i den italienske avisa Il Messaggero tirsdag, gjengitt av NTB.

David Benee Olsen sier til Dagbladets finansnettsted Børsen at det trolig vil komme en offisiell uttalelse fra EMA i løpet av tirsdag.

Han er lege og seniorrådgiver ved Legemiddelverket, representerer Norge i bivirkningskomiteen (PRAC) i EMA, og sitter i møter med bivirkningskomiteen om AstraZenecas vaksine tirsdag formiddag.

- Jeg synes det er veldig positivt at det nå ser ut til å gå den veien som vi har sagt, men det er ikke konkludert. Det er dette jeg sitter i møter om nå, sier Olsen til Børsen.

Tok dissens

I møtet i EMAs bivirkningskomité 18. mars tok Norge, som eneste land, dissens på bivirkningskomiteens konklusjon.

EMA ga etter møtet grønt lys til AstraZeneca-vaksinen - men varslet at de ville legge en advarsel om de alvorlige meldte bivirkningene inn i vaksinens preparatomtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer