USA:

Hastesalg før skjebnedato: - Galskap

1. april trådte en ny eiendomsskatt i kraft i Los Angeles. Det førte til en ellevill kamp blant Hollywoods rikeste om å få solgt luksusvillaene sine før den datoen.

OVERDÅDIG: Skuespilleren Mark Wahlberg var blant dem som rakk å selge gigant-villaen sin før den nye skatten trådte i kraft. Eiendommen lå først ute til salg for 87,5 millioner dollar, for så å bli dumpet til 55 millioner dollar. Foto: Westside Estate Agency/WEA
OVERDÅDIG: Skuespilleren Mark Wahlberg var blant dem som rakk å selge gigant-villaen sin før den nye skatten trådte i kraft. Eiendommen lå først ute til salg for 87,5 millioner dollar, for så å bli dumpet til 55 millioner dollar. Foto: Westside Estate Agency/WEA Vis mer
Publisert

Om man har planer om å selge en eiendom i Los Angeles til en pris på mellom 5 og 10 millioner dollar, må man nå betale 4 prosent av salgssummen i skatt.

Selger man en eiendom som koster over 10 millioner dollar, blir skatten, som må betales av selger, på 5, 5 prosent.

10 millioner dollar er i overkant av 100 millioner norske kroner.

Millionbonus

Pengene som kommer inn skal gå til å subsidiere rimelige boliger og forebygging av hjemløshet - i det som er et av verdens mest fasjonable boligområder.

Delstaten California har samtidig den høyeste andelen av fattigdom i USA. Ifølge tall fra Los Angeles Homeless Services Authority, var nesten 42 000 mennesker hjemløse i 2022, sammenliknet med 28 000 i 2016.

Men selv om det ser ut som om pengene som kommer inn fra skatten kommer til å gå til en god sak, har likevel mange prøvd å kvitte seg med eiendommene sine før 1. april, tilsynelatende for å unngå den nye skatten.

Det skriver en rekke internasjonale medier, blant annet The New York Times.

Avisa har snakket med flere eiendomsmeklere i LA, som forteller at meklere ble lokket med en bonus på ti millioner for å skaffe en kjøper til en villa i Bel Air, til en pris på svimlende 28 millioner dollar, nesten 320 millioner norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer