Elon Musk:

- Hater å lede Tesla

Den frittalende toppsjefen kom med flere oppsiktsvekkende uttalelser da rettssaken mot ham startet.

RETTSSAK: Musk på vei ut av rettssalen mandag. Foto: Matt Rourke / Ap / NTB
RETTSSAK: Musk på vei ut av rettssalen mandag. Foto: Matt Rourke / Ap / NTB Vis mer
Publisert

Milliardær og Tesla-sjef Elon Musk møter for tida i retten, beskyldt for å ha presset Tesla-styremedlemmer til å inngå en avtale om å kjøpe solcellepanelselskapet SolarCity for 2,6 milliarder dollar i 2016.

SolarCity ble grunnlagt av Musks fettere, Lyndon og Peter Rive. Musk skal ha fungert som styreformann i selskapet samtidig som han ledet Tesla, ifølge CNBC.

Solcelleselskapet skal ha hengt i en tynn tråd på tidspunktet, og aksjonærene som saksøker Musk, påstår at redningen av Solar City beriket Musk og hans familie mer enn det gjorde Tesla.

Nekter

Musk nekter kategorisk for å ha presset styremedlemmene til å godkjenne avtalen.

- Siden det var en aksje-for-aksje transaksjon og jeg eide nesten akkurat den samme prosentandelen i begge selskaper, var det ikke noe finansiell fortjeneste, svarte Musk på spørsmål fra sin advokat, Evan Chesler, skriver Reuters.

Han legger til at kjøpet var en del av en større plan om å produsere rimelige biler med grønn oppladningsteknologi, ifølge BBC.

- Hater det

I rettssalen kom Musk i kjent stil med flere friske uttalelser. Han la heller ikke skjul på hva han synes om å være sjef for verdens største elbilselskap, Tesla:

- Jeg hater det faktisk, aller helst skulle jeg brukt tiden min på design og ingeniørarbeid, hevdet toppsjefen.

Han kom også med et stikk til motpartens advokat, Randall Baron:

- Jeg synes du er et dårlig menneske. Jeg har stor respekt for retten, men ikke for deg, la han til.

Varer to uker

Rettssaken, som finner sted i Wilmington i delstaten Delaware, skal vare i 2 uker. Musk risikerer å måtte punge ut 2 milliarder dollar, om han blir kjent skyldig.

En dom i saken vil trolig ikke ruinere ham med det første. Tesla-sjefen er verdens andre rikeste mann, med en formue på 151 milliarder dollar, ifølge Forbes Magazine.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer