Jessheim Storsenter:

Håver inn: - Kraftig bismak

Da kjøpesentrene i nabokommunene stengte, opplevde Jessheim Storsenter handlefest.

- UMULIG OPPGAVE: Senterleder ved Jessheim Storsenter rapporterer om vekst i omsetningen etter at kommunene rundt stengte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- UMULIG OPPGAVE: Senterleder ved Jessheim Storsenter rapporterer om vekst i omsetningen etter at kommunene rundt stengte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen tvil om at vi rent omsetningsmessig har opplevd en økning. Men det kommer med en kraftig bismak, sier senterleder Jon Bakke på Jessheim Storsenter til Børsen.

Etter utbruddet av den britiske virusvarianten i Nordre Follo, ble 25 kommuner i hovedstadsregionen rammet av nedstenginger i januar. Ullensaker, som grenser til Lillestrøm, ble et slags unntak fra regelen.

Det betyr at både restauranter, ølkraner og det lokale kjøpesenteret fikk holde hjulene i gang - riktignok under strenge smitteverntiltak. Tross en omsetningsvekst på 14 prosent i uke fem, har jubelen uteblitt.

I strid med hensikten

I januar ba helseminister Bent Høie innstendig befolkningen om å ikke dra til nabokommuner for å benytte seg av tilbud som var stengt i deres egen hjemkommune.

Årsaken er frykten for at virusmutasjonen skulle spre seg.

- Det et tydelig at vi får besøk fra folk som bor i kringliggende kommuner og at de handler her. I utgangspunktet heier vi på mange besøkende, men vi vet at dette er kunder som senterkolleger kunne hatt, og at det ligger andre premisser til grunn, sier Bakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer