Svak krone:

Håver inn milliarder

Vi tjener godt på den svake krona, bekrefter konsernsjefen, som samtidig er svært bekymret over regjeringens forslag.

HÅVER INN: Gustav Magnar Witzøe har god grunn til å smile ekstra bredt om dagen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HÅVER INN: Gustav Magnar Witzøe har god grunn til å smile ekstra bredt om dagen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Børsen): Det siste året har den norske krona blitt svekket med mer enn 20 prosent mot euro og 16 prosent mot dollaren, kunne Børsen fortelle i starten av mai.

Mens den svake krona er dårlig nytt for utenlandsferierende nordmenn - som må betale enda mer for ferien -, er den svake krona svært godt nytt for eksportnæringen.

Selv om volumet av eksportert fisk er redusert det siste året, økte eksportverdien av norsk sjømat med 22 prosent i første kvartal i år sammenliknet med i fjor.

Kraftig økning

Dette skyldes at eksportnæringen nå får flere kroner for hver solgte dollar og euro.

Dette er godt nytt for landets rikeste, Gustav Magnar Witzøe, som er største eier i oppdrettsgiganten SalMar, skriver Nettavisen.

Bare på ett år har lønnsomheten per kilo laks økt med 35 prosent, kom det fram i sist uke, da oppdrettsgiganten la fram årets første kvartalsrapport. Den viste at SalMar hadde et resultat på 38,8 norske kroner per kilo laks, og et operasjonelt driftsresultat på 1,88 milliarder.

Konsernsjef Frode Arntsen bekrefter overfor avisa at de tjener godt på den svake krona, men ville ikke utdype nærmere om hvor mye laksegiganten tjener på den svake krona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer