Håver inn på «Mesternes»-villaen

- Handler om å smi mens jernet er varmt.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det knyttes fortsatt stor usikkerhet til sommeren og hvordan coronasituasjonen vil påvirke nordmenns ferieplaner.

Da er et herskapshus med seks soverom, luksuriøse fasiliteter, utendørs svømmebasseng og praktutsikt over sørlandsbyen Arendal, neppe å forakte.

Når villaen i tillegg er frontet av et tv-konsept elsket av «hele» Norge, har du som eier gjerne sterke forutsetninger for å innkassere.

- Når du får landets beste markedsføring, må man benytte muligheten, ler Jan Morten Eskilt, som sammen med kona Kine Brasil, eier «Sophienborg» i sentrum av Arendal.

- Det handler om å smi mens jernet er varmt?

- He-he, ja det kan du si.

MESTERLIG: «Mesternes Mester»-deltakerne i årets sesong bodde i dette herskapshuset med seks soverom, luksuriøse fasiliteter, utendørs svømmebasseng. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MESTERLIG: «Mesternes Mester»-deltakerne i årets sesong bodde i dette herskapshuset med seks soverom, luksuriøse fasiliteter, utendørs svømmebasseng. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Stor prisforskjell

Paret kjøpte villaen i 2015, og bruker den som sin primærbolig. Fem år seinere ble den altså innspillingsgrop for tolvte sesong av NRK-suksessen som ruller over skjermen i disse dager.

- Interessen har vært stor, og samtlige som har tatt kontakt hittil har gjort det fordi de har sett «Mesternes mester» på tv. I januar alene ble halve utleieperioden booket, fortsetter Eskilt.

Skal du unne deg en liten uke i «Mesternes mester»-villaen, bør du riktignok sitte på en solid sparegris, håpe på en feit feriepengeutbetaling, eller gå sammen med andre.

De «billigste» ukene starter på 90 000 kroner. Skal du derimot sikre deg boligen under den populære Arendalsuka i august, på man påregne å bla opp 200 000 kroner.

- Fellesferien er av naturlige årsaker alltid dyrere. Det er større trøkk, og flere folk, forklarer Eskilt.

- Forhandler ikke

Han legger til:

- Det er stort sett familier og vennepar som har booket hittil. Flere slår seg gjerne sammen. Enkelte har også planer om å kjøre sitt eget «Mesternes mester»-opplegg.

- Dersom Arendalsuka blir avlyst som følge av corona, kan man forvente en liten rabatt da?

- He-he, jeg forhandler ikke i pressen. Nå er vaksineringen i gang, og vi har tross alt erfaring med en coronasommer allerede, sier Eskilt optimistisk.

BILLIG-SALG: De «billigste» ukene starter på 90 000 kroner. Skal du derimot sikre deg populære Arendalsuka i august, på man påregne å bla opp 200 000 kroner for huset med praktutsikt over sørlandsbyen Arendal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BILLIG-SALG: De «billigste» ukene starter på 90 000 kroner. Skal du derimot sikre deg populære Arendalsuka i august, på man påregne å bla opp 200 000 kroner for huset med praktutsikt over sørlandsbyen Arendal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ikke et partysted

Selv håper Eskilt at han kan ta med familien til leiligheten i Spania de ukene villaen er utleid.

- Vi får håpe at det har løsnet litt innen den tid. Hvis ikke har vi andre alternativer, forsikrer han.

- Hvilke husregler gjelder for leietakerne?

- Man skal oppføre seg pent. Vi har naboer rundt oss, så det er i grunn eneste forbehold. Dette er ikke et partysted, så det er klart at vi ikke leier ut til en ungdomsgjeng på 15 år. De får vente til Ibiza åpner igjen, sier han og ler.

Ifølge Klikk.no sitter «Sophienborg» på en tomt på 1,7 mål, og inneholder både et stort garasjeanlegg med eget treningsrom og kunstgress på taket. Nettsida skriver at årets deltakerbolig lå ute for salg i 2019 med en prisantydning på 21 millioner kroner - uten at villaen ble solgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer