Håver inn på utlån

Milliardoverskudd for DNB i tredje kvartal.

DNB-OVERSKUDD: DNB leverte et overskudd på 5,5 milliarder i tredje kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB
DNB-OVERSKUDD: DNB leverte et overskudd på 5,5 milliarder i tredje kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

DNBs resultat for tredje kvartal viser et overskudd på 5,5 milliarder kroner. Det er over 500 millioner kroner lavere enn samme kvartal i fjor.

Resultatet før skatt viser på 6,9 milliarder kroner, mot 7,6 i samme periode i fjor, viser kvartalsrapporten som ble lagt fram torsdag.

Til tross for at usikkerheten fortsatt er høyere enn normalt, opplever banken høy aktivitet og god vekst, skriver DNB i en børsmelding.

Konsernsjef Kjerstin Braathen sier gjeninnhentingen av norsk økonomi på flere områder har gått raskere enn mange hadde fryktet.

- Derfor har vi i dette kvartalet hatt muligheten til å hjelpe mange av kundene våre med boligdrømmer eller investeringer i deres bedrifter. Utlånsveksten til personkunder og små- og mellomstore bedrifter har vært spesielt god, med vekst i kvartalet på henholdsvis 1,4 og 1,8 prosent, noe vi ikke så for oss for et halvt år siden, sier Braathen.

Påvirkes av lavt rentenivå

Netto renteinntekter var på 9 298 millioner kroner i tredje kvartal, noe som er 686 millioner mindre enn i tilsvarende kvartal året før, og henger sammen med rekordlave renter i Norge og internasjonalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer