Håver inn som aldri før

Det er lønnsomt å være avtroppende visepresident - og presidentkandidat. Bare spør Mike Pence.

GOD STEMNING: At Donald Trump utpekte Mike Pence til sin visepresident, har vist seg å være lukrativ for den kristenkonservative 62-åringen. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB
GOD STEMNING: At Donald Trump utpekte Mike Pence til sin visepresident, har vist seg å være lukrativ for den kristenkonservative 62-åringen. Foto: Kevin Dietsch / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Han sto last og brast ved Donald Trumps side gjennom fire stormfulle år. Han ble utskjelt og latterliggjort, men snart ett år etter at han gikk av som visepresident, er det Mike Pence som kan le - hele veien til banken.

Slik har det ikke alltid vært.

Dårlige investeringer

For selv om han på ingen måter har vært en fattig mann som må snu på krona, har så definitivt ikke alt Mike Pence har tatt i blitt til gull.

Da Mike Pence for første gang stilte til Kongressvalg gikk han på en kjempesmell. Han tapte nesten én million dollar i et par elendige investeringer han ble dratt inn i av en gammel skolekamerat, skriver Vanity Fair.

Noen år seinere brukte Pence penger fra valgkampkontoen for å betale sitt eget livsopphold, noe som gjorde at hans andre forsøk på å bli valg inn i Kongressen endte i grøfta. Det førte også til et lengre opphold fra politikken på nesten et tiår.

Nesten 20 år seinere tapte Pence igjen store penger. Opp mot 600 000 dollar skal ha gått tapt da familiens oljeselskap gikk dukken.

Lukrativ bokavtale

Men det er andre tider for den kristenkonservative republikaneren nå. Han har nå en gigantisk bokavtale med forlaget Simon & Schuster. Avtalen gjelder to bøker, og skal ifølge CNN være verdt et sted mellom tre og fire millioner dollar, noe som utgjør en sum på pluss minus 30 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer