Ryanair

Håver inn - venter rekord

Lavprisgiganten Ryanair venter rekordoverskudd i år, etter å ha jekket opp prisene med en fjerdedel.

DRAR INN: Ryanairs Michael O'Leary er fornøyd med resultatene som flyselskapet legger fram mandag. Foto: Niklas Halle'n / AFP / NTB
DRAR INN: Ryanairs Michael O'Leary er fornøyd med resultatene som flyselskapet legger fram mandag. Foto: Niklas Halle'n / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den irske lavprisgiganten Ryanair melder mandag om et hopp i overskuddet, som følge av en sterk etterspørsel i sommermånedene.

Passasjertallene økte med 11 prosent til 105,4 millioner, som er ny rekord for de seks månedene fram til september. Dette til tross for at selskapets billettpriser har økt med 24 prosent i snitt.

Det har bidratt til å øke selskapets overskudd med 60 prosent til 2,18 milliarder euro i perioden, skriver BBC.

- Vi er fornøyd med å rapportere sterke halvårsresultater. Det skyldes veldig sterk påske- og sommertrafikk, sier toppsjef Michael O'Leary.

Etterspørselen etter flyreiser har skutt fart etter pandemien, og Ryanair ligger an til å nå rekord hva gjelder overskudd.

Det er godt med bookinger inn mot den travle juleperioden, melder de videre, men høyere drivstoffkostnader skal gjøre det usannsynlig å levere et like sterkt resultat i inneværende kvartal som samme periode i fjor.

For hele året venter Ryanair et overskudd mellom 1,85 og 2,05 milliarder euro. Altså mellom 21,9 og 24,2 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer