Skattelister 2021:

Håvet inn - flyttet ut

Rike nordmenn har meldt flytting i hopetall i år. Dette tjente de i fjor.

FLYTTET: Kjell Inge Røkke, som toppet skattelistene i fjor, kommer ikke til å dukke opp på neste år skattelister etter flytting til Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB
FLYTTET: Kjell Inge Røkke, som toppet skattelistene i fjor, kommer ikke til å dukke opp på neste år skattelister etter flytting til Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bjørn Dæhlies flytting til Sveits fikk det til å ryke av avistrykken på starten av året. Da Kjell Inge Røkke, mannen som toppet skattelistene i fjor, meldte nytt hjem i samme land, gikk på mange måter startskuddet for en høylytt diskusjon rundt skattedebatten.

Siden har riking etter riking endret sin folkeregistrerte adresse til Sveits, og med det sørget for millioner i tapt framtidig skatteinntekt for Norge. Flere har ikke lagt skjul på at det er den mye omdiskuterte formueskatten som har sendt dem ut av landet. Totalt 30 rikinger har bosatt seg i Sveits i år, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er seks ganger flere enn tidligere år.

Rikingene som har flyttet ut av Norge i år er likevel med i likningstallene for 2021, som ble offentliggjort grytidlig onsdag morgen. Dette er formuene de tar med seg:

Investor Kjell Inge Røkke, som år etter år har tronet øverst på formuetoppen i Norge, topper lista med en formue på 17,8 milliarder kroner. I tillegg har han en inntekt på 92 millioner kroner, og har ifølge likningstallene betalt 181 millioner kroner i skatt.

Det var i slutten av september at Røkke meldte flytting fra Asker til Lugano i Sveits.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.