Skattelister 2020

Håvet inn millioner under coronakrisa

62-åringen fra Sandefjord økte formuen med over 87 millioner kroner i 2020.

HÅVET INN: Tellef Ormestad (62) tjente nesten 40 millioner kroner det første pandemiåret. Foto: Privat
HÅVET INN: Tellef Ormestad (62) tjente nesten 40 millioner kroner det første pandemiåret. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Coronaåret 2020 var for mange nordmenn preget av økonomisk usikkerhet, konkurser og krisepakker.

Men for Tellef Ormestad (62) var situasjonen imidlertid en helt annen - han håvet nemlig inn enorme summer i løpet av det første pandemiåret.

62-åringen, som er bosatt i Sandefjord, er registrert med en inntekt på drøye 39 398 057 kroner og en formue på nesten 89 millioner. Det viser tall fra skattelistene for 2020, som ble offentliggjort onsdag morgen. Til sammenlikning var Ormestad oppført med 0 kroner i inntekt i 2019, og en formue på rett i underkant av 1,5 millioner.

Voldsom vekst

Ormestad har siden 2012 vært investor i det Oslo Børs-noterte bioteknologiselskapet ArcticZymes Technologies, tidligere Biotec Pharmacon. Det Tromsø-baserte selskapet produserer og selger enzymer som brukes innen molekylær forskning og diagnostikk.

- Disse enzymene brukes blant annet til utvikling av vaksiner og PCR-tester. Vi har levert enzymer til ulike kunder i mange år, men etterspørselen etter enzymer økte da coronaviruset kom. Det ga oss en ekstra boost og inntekt, sier Omestad til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.