Håvet inn under corona: Opp 340 mill.

Rema-sjef Ole Robert Reitan har nok til både smør, sukker og kanel i julegrøten. På ett år har inntekten økt med over 340 millioner kroner.

KRAFTIG HOPP: Rema 1000-toppsjef Ole Robert Reitan kan, sammen med far og bror, notere et svimlende inntektshopp på flere hundre millioner kroner i 2021. Foto: Berit Roald / NTB
KRAFTIG HOPP: Rema 1000-toppsjef Ole Robert Reitan kan, sammen med far og bror, notere et svimlende inntektshopp på flere hundre millioner kroner i 2021. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Dagligvarebransjen fikk nyte godt av nedstenginger og tidvis begrenset tilgang til harryhandel i 2021. For matvarebaronene Odd og sønnen Ole Robert Reitan ble inntektshoppet i fjor enormt.

Far og sønn sitter nå fjellstøtt på toppen av lista over landets rikeste dagligvareeiere. Ole Robert Reitan (51) er administrerende direktør i Reitan Retail, som er eierselskapet til Rema 1000. I 2021 sto han oppført med en inntekt på 503,1 millioner kroner og en formue på 4,7 milliarder.

Det viser skattelistene for 2021 som Skatteetaten publiserte onsdag morgen. Til sammenlikning hadde Ole Robert en inntekt på 162,8 millioner i 2020. Reitan jr. hatt en inntektsøkning på 340 millioner kroner.

Fikk refs

Sammen med sin bror Magnus, samt deres far, Rema 1000-gründer Odd Reitan, har familien bygget seg en svimlende formue på dagligvarevirksomheten gjennom flere tiår.

Sistnevnte kan også le hele veien til banken, med en oppført inntekt på 524 millioner kroner i 2021. Det er over 400 millioner mer enn i 2020, da kolonialmajor Odd hadde en inntekt på 98,2 millioner.

Det kraftige inntektshoppet skyldes flere faktorer, men i all hovedsak én: Tidligere i år ble det kjent at Odd Reitan og sønnene tok ut 1,5 milliarder kroner i utbytte i 2021 - noe som utløste kraftig kritikk fra enkelte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer