Putins Afrika-toppmøte:

Havnet i skyggen

En Vladimir Putin på desperat jakt etter allierte ønsket i dag 17 afrikanske ledere velkommen til toppmøte. Men det var en mektig kuppmaker som stjal showet.

I SKYGGEN: Vladimir Putin og afrikanske statsledere havnet helt i skyggen av Wagner-leder Jevgenij Prigozjin under det russisk-afrikanske toppmøte i St. Petersburg torsdag. Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP / NTB
I SKYGGEN: Vladimir Putin og afrikanske statsledere havnet helt i skyggen av Wagner-leder Jevgenij Prigozjin under det russisk-afrikanske toppmøte i St. Petersburg torsdag. Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag og fredag denne uka avholder Russland og president Vladimir Putin et toppmøte med afrikanske ledere i St. Petersburg.

Det er likevel verken Putin eller de afrikanske statslederne som får mest oppmerksomhet. Den tilfaller nemlig Wagner-leder og mannen bak det som av mange ble beskrevet som et kuppforsøk mot Putins regime i juni, Jevgenij Prigozjin.

Kuppforsøket endte med at Prigozjin inngikk en avtale om å trekke seg og flytte til Belarus, men torsdag dukket han øyensynlig opp i Russland igjen.

Møtte afrikanske ledere

Børsen har ikke verifisert når og hvor bildet er tatt. men han er avbildet på det som skal være et hotell i St. Petersburg, sammen med det som ifølge Financial Times er Freddy Mapouka, protokollsjef for president i Den sentralafrikanske republikk, Faustin-Archange Touadéra.

Bildet er etter alle solemerker tatt i dag, men det er ikke offisielt bekreftet. Hotellet skal være eid av Prigozjins familie.

«Ambassadøren delte et av de første bildene fra det russisk-afrikanske-toppmøtet med meg. Vi ser kjente fjes», skriver Dmitrij Sytyj, en av Wagner-gruppas mest framtredende figurer i det afrikanske landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.