Michelin-utgivelse

Hawker Chan mistet stjernen

En singaporsk matbod, kjent for å tilby verdens rimeligste Michelin-stjerne-måltid, mistet nylig sin utmerkelse.

MICHELIN-STJERNE: Chan Hong Meng selger kylling og soyasaus etter å ha mottatt den høythengende Michelin-stjernen for maten sin tilbake i 2016. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB
MICHELIN-STJERNE: Chan Hong Meng selger kylling og soyasaus etter å ha mottatt den høythengende Michelin-stjernen for maten sin tilbake i 2016. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Matboden Hawker Chan, tidligere kjent som Liao Fan Hongkong Soya Sauce Chicken Rise & Noodles, ble grunnlagt av Chan Hong Meng. Stedet ble berømt for sin kyllingnuddelrett til 2,5 dollar tilbake i 2016, da retten ble inkludert i Michelins første guide i Singapore, og mottok en stjerne.

Da matbibelen denne uka presenterte sin siste utgave i Singapore, var Hawker Chan imidlertid ikke å finne på lista, melder nyhetskanalen CNN.

Hemmelighetsfullt

Michelin, som eies av dekkfirmaet med samme navn, er en av verdens mest hemmelighetsfulle publikasjoner. Navnene til redaktørene og bidragsyterne er svært godt bevarte hemmeligheter.

Michelin er høyt respektert i bransjen og en stjerne fra firmaet er en stor bragd. En restaurant kan på det meste motta tre stjerner.

Etter Michelin-triumfen for fem år siden, skøyt den Malaysia-fødte kokken Hong Mengs karriere fart. Siden da har boden i Chinatown matsenter vokst seg til en francise-restaurant med lokaler i blant annet Thailand og Filippinene. Endringer som ble gjort i ettertid av utmerkelsen var blant annet nytt navn og utvidelse av menyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer