Heismontører i konflikt: - En krigserklæring

- Denne konflikten kan raskt bli trappet opp, sier lederen i Heismontørenes fagforening. 260 heismontører i Schindler fikk ikke lønn i dag, etter at de leverte timelister på papir.

FÅR IKKE LØNN: Heismontørene i Schindler har ikke mottatt lønn for arbeidet de har gjort. Nå varsler de opprør. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heismontørene i Schindler la ned arbeidet torsdag. Ytterligere opptrapping varsles dersom ikke konflikten raskt finner sin løsning.

- Lønnsnekt er et helt utenkelig virkemiddel som vi forbinder med useriøse aktører, ikke fra Norges største heismontør-bedrift, sier hovedtillitsvalgt Alexander Jordnes i Schindler-klubben til Børsen.

- Vi opplever dette som en lockout. Hvem ønsker å gå på jobb for en arbeidsgiver som ikke betaler lønn for utført arbeid, sier han på spørsmål om hvor lenge streiken vil vare.

- Angrep på alle

Representanter fra flere heismontørbedrifter deltok under protestmarkeringen utenfor Schindler Norge torsdag.

- Dette er en krigserklæring mot fellesskapet og samholdet blant alle heismontører i Norge. Vi anser dette som et angrep på oss alle, sier lederen av Heismontørenes fagforening, Markus Hansen.

Han gjør det klart at veien fra lokal konflikt til en storstreik kan være kort.

- Arbeidslysten er utvilsomt helt på bunn. Dette vi fort øke. Schindler i dag kan være de andre i morgen, sier Hansen til Børsen.

Timelister på papir

Stridens kjerne er en endring i appen der heismontørene i Schindler både får sine oppdrag og fører sine timelister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer