Hellas åpner for turisme i sommer

I begynnelsen av mai ble det kjent at Hellas ønsker å åpne opp for turisme i sommer. Onsdag presenterte regjeringen sin plan for hvordan de skal få til dette.

FERIE-PLAN: Den greske regjeringen lanserer onsdag sin plan for å redde årets turistsesong. Bildet viser en strand på ferieøya Korfu. Foto: Cristian Balate / Shutterstock / NTB scanpix
FERIE-PLAN: Den greske regjeringen lanserer onsdag sin plan for å redde årets turistsesong. Bildet viser en strand på ferieøya Korfu. Foto: Cristian Balate / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solen og varmen de greske ferieøyene kan by på har i årevis sørget for at Hellas har vært en av de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn. Men den plutselige nedstengningen av landegrenser og samfunn over hele verden, har sørget for en effektiv bråstopp manges ferieplaner.

Men der mange vinterbleke nordmenn er skuffet over å måtte legge en ny plan for sommeren, sitter mange grekere i andre enden av bookingtelefonen og frykter for framtida.

For reiselivsnæringen er av enorm betydning for ferielandet som i flere omganger har vært rammet av økonomiske kriser.

Totalt står turisme for hele 12 prosent av landets bruttonasjonal (BNP), og landets reiselivsnæring har blitt brutalt rammet av coronakrisa. Det internasjonale pengefondet (IMF) har blant annet beregnet at landet kan vente seg et fall på 10 prosent i BNP i år, før det igjen vil øke med 5,5 prosent neste år, ifølge NTB.

Derfor har det vært stor spenning knyttet til greske myndigheters svar på krisa. Onsdag la regjeringen fram planen for å redde årets turistsesong.

Åpner for turisme

- Til nå har vi vært i stand til å redusere spredningen av viruset. Vi beskyttet folkehelsa og reduserte tap. Vi støttet inntekten til innbyggerne og holdt virksomhetene flytende, sa statsminister Kyriakos Mitsotakis i en TV-sendt tale onsdag, hvor han la fram regjeringens plan for arbeid, økonomi og turisme de kommende månedene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer