Helomvending etter oljekollaps

Det svinger på Oslo Børs om dagen. Ved stenging mandag endte hovedindeksen godt i pluss, etter et markant fall på 2,8 prosent i løpet av morgentimene.

USIKKERHET: Usikkerheten preger fortsatt Oslo Børs ved starten av en ny uke. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix
USIKKERHET: Usikkerheten preger fortsatt Oslo Børs ved starten av en ny uke. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs sank 1,6 prosent rett etter åpning mandag. På det meste hadde den samlede verdien av de største selskapene tapt seg 2,8 prosent, før indeksen igjen hentet seg inn.

For i god tid til lunsj hadde hoevdindeksen begynt å klatre. Toppen ble ikke nådd før ved stenging. Da sto hovedindeksen opp 3,01 prosent til 686,93 poeng.

Usikkerhet

Svingningene kommer etter et fall i Asia natt til mandag, en oljepris i fritt fall og generelt en rådende usikkerhet som følge av coronapandemien.

Nordnet-analytiker Roger Berntsen tegnet et bilde av markedene mandag morgen der han anslo at Oslo Børs ville åpne ned 0,7 prosent - og et sted i intervallet -0,4 til -1,0 prosent.

Et fat nordsjøolje ble mandag morgen solgt for så lite som 22,58 dollar. For å finne tilsvarende priser, må man så langt tilbake som til november i 2002. Så nylig som 2. mars var oljeprisen godt over 50 dollar.

- Dette er en historisk oljepriskollaps, sier Jason Bordoff, tidligere energirådgiver i Obama-administrasjonen, til Financial Times.

Dermed fortsetter oljeprisen i full fart nedover den samme bratte bakken som åpenbarte seg denne måneden, da en lang rekke av verdens land innførte ekstreme tiltak mot coronaviruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer