Afterski:

Helomvending:
- Gåsehud og tårer

Etter flere marerittår for afterski i landet, sier Stavkroa at alt det tapte er hentet inn igjen.

TATT IGJEN DET TAPTE: Stavkroa i Hemsedal sier de har dratt inn det de tapte under pandemien. Her fra vinterferien. Foto : Kristin Svorte / Dagbladet
TATT IGJEN DET TAPTE: Stavkroa i Hemsedal sier de har dratt inn det de tapte under pandemien. Her fra vinterferien. Foto : Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- «All my troubles seems so far away», sier majoritetseier i Stavkroa ved Hemsedal, Calle Johansen, til Børsen og mener at «gårsdagens» ringvirkninger fra pandemien er glemt.

Daglig leder på Laaven i Trysil, Tommy Åsheim melder «bånn gass!».

Nå sikter afterski-toppene inn på en knall påske, med mye snø, ski, fest og penger.

- Slipper jævlig mye mas

- Denne sesongen har vært helt fantastisk. Folka kommer, og her leveres det. Det har vært en veldig bra sesong, sier en lattermild Tommy Åsheim til Børsen.

Pipa har med andre lyd fått en helt annen lyd enn de seineste åra, hvor coronapandemien og restriksjoner i stor grad har stengt skifolket ute fra festlokalene.

Åsheim har vært blant de sterkeste stemmene i næringslivet, og gått hardt ut mot den forhenværende «meteren». Nå er alle sure miner i bakspeilet.

SIGAR-KLAR: - Få dette bilde på forsiden av Dagbladet med «Tommy er klar for å ta imot 12 000 besøkende», beordrer Tommy Åsheim overfor Børsen. Foto: Privat
SIGAR-KLAR: - Få dette bilde på forsiden av Dagbladet med «Tommy er klar for å ta imot 12 000 besøkende», beordrer Tommy Åsheim overfor Børsen. Foto: Privat Vis mer

Den daglige lederen varsler nemlig en magisk påske, fullt av liv og stappa lokaler - og dermed klingende mynt i kassa. Den selverklærte partykongen ønsker nemlig å få fylt Laaven i Trysil med nesten 3000 mennesker hver dag.

- Påska er så svær! Det skal være 50 ansatte på jobb torsdag, fredag, og lørdag. Vi har innleid politi, vi har egen sjukepleier på plass. Dette vil koste nesten et helt årsverk, forteller han.

- Det viktigste er at folk skal være trygge, og ha det gøy, understreker han.

Men for å «spare litt», har han har kalt inn sønnen og kompisen hans for å styre sceneshowet i år. Christoffer Åsheim og Martin Braathen sitter på 4,2 millioner månedlige lyttere hos strømmetjenesten Spotify - under artistnavnet Braaheim.

AFTERSKI: Ski- og festglade folk strømmer til Trysil, noe som betyr mye for Tommy Åsheim, eier av Laaven. Reporter: Siri Åbø Wiersen. Video: Christina Korneliussen. Vis mer

«Pappa Åsheim» hevder at sønnens show vil «gå som det dundrer» - Og lover å gi tidenes opplevelse. I tillegg vil han kjøre sine egne innslag.

- Jeg skjønte at vi heller kan gjøre det selv. Da slipper vi så jævlig mye mas, og det går jo som det dundrer, forteller han.

- Pilene peker oppover

I Hemsedal er stemninga like munter. Dagsrapporten er som følger:

- 15 centimeter med helt fersk pudder og knall blåhimmel, utbryter majoritetseier i velkjente Stavkroa, Calle Johansen.

Johansen forventer at denne afterski-påska kommer til å sparke fra seg.

De håper nemlig å fylle de fire etasjene på Stavkroa i Hemsedal med full fest. De har leid inn artister som Balenciaga og Broiler.

- Det har gått helt fantastisk. Vi «ticker inn all times» hver helg, det er et tegn på at mange har savnet afterski. Her peker alle pilene oppover, sier han.

- Helt fantastisk

Ifølge Johansen så har hele denne sesongen godt ekstremt bra. Det vises også på regnskapstallene.

Johansen hevder at de allerede har tjent inn tapene fra under økonomien pandemien, som sendte flere av afterski-stedene i en utforbakke.

PÅGANG: Ordfører i Hemsedal kommune, På Rørby, sier de er klar for storinnrykk til kommunen i årets vinterferie. Reporter: Amanda Walnum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer

- Tallene vi kan sammenlikne med er fra 2019. Vi bygget ut arealet på Stavkroa med 50 prosent under pandemien, og omsetninga har også økt med 50 prosent siden 2019, forteller han.

- Det har egentlig gått helt fantastisk siden vi åpnet i fjor, da var det gåsehud og tårer samtidig, fortsetter han.

Verken Åsheim i Trysil, eller Johansen i Hemsedal ønsker å snakke om nedgangssåra, men sier at de står sterkt økonomisk i dag.

- De to åra er glemt, de er borte, for å si det på den måten, de er lagt bak oss, sier Åsheim til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer