«Lillebror» venter på høsten

- Helt avhengig av norske turister

Den kjente norske bareieren på Gran Canaria forventer ikke noe innrykk av nordmenn med coronapass i sommer. Men høsten og vinteren ser lovende ut.

HAR TRUA: Enten går det bra, eller så går det over. Det er et av livsmottoene som har holdt Bjørn «Lillebror» Larsen gående gjennom coronapandemien. Foto: Lars Eivind Bones
HAR TRUA: Enten går det bra, eller så går det over. Det er et av livsmottoene som har holdt Bjørn «Lillebror» Larsen gående gjennom coronapandemien. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg håper folk er så reisesugne at det vil ta helt av fra desember eller januar. Vi er klare for turister igjen.

Bjørn «Lillebror» Larsen er et kjent fjes for mange nordmenn. På 1990-tallet var han pianist og medprogramleder i TV Norge-suksessen «Reisesjekken», sammen med Helge Hammelow-Berg.

Etterhvert pakket 57-åringen selv kofferten. De siste åra har han drevet to barer og en restaurant på Gran Canaria – et yndet chartermål for mange norske turister.

Lover godt

Da coronapandemien traff i mars i fjor, gjensto seks uker av normalsesongen på «Granka», forteller Larsen.

- Vi måtte stenge 14. mars i fjor, og har hatt stengt siden. Vi hadde heldigvis en bra sesong fram til det.

Nå aner, eller i hvert fall håper, «Lillebror» at det går mot bedre tider.

- Reglene for smittevern endres fra uke til uke, så vi er noe forvirra og det er vanskelig å spå om framtida. Men jeg har jevnlig møter med sjefene for de ulike reiseselskapene. De forteller at hotellene i skrivende stund har rundt 20 prosent belegg fram til september, og rundt 80 prosent belegg fra oktober. Så det lover jo godt, sier Larsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer