NHO varsler lockout - luftambulanser rammes:

- Helt ekstremt

NHO varsler lockout i flyteknikerstreiken og bekrefter at 20 teknikere fra Babcock rammes – som drifter ambulanseflyene i Norge.

RAMMES: Et fly fra Luftambulansetjenesten driftet av Babcock Scandinavian Air. Hvis partene i flyteknikerstreiken ikke kommer til enighet innen søndag, blir dette og samtlige andre satt på bakken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
RAMMES: Et fly fra Luftambulansetjenesten driftet av Babcock Scandinavian Air. Hvis partene i flyteknikerstreiken ikke kommer til enighet innen søndag, blir dette og samtlige andre satt på bakken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lockout er et virkemiddel vi svært sjeldent benytter. Men NHO er nødt til å svare når et lite, frittstående forbund har fremmet et ekstremt lønnskrav, langt utover det man har blitt enig med andre yrkesgrupper om, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

Hvis partene, NHO og Norsk flytekniker organisasjon (NFO), ikke kommer til enighet, vil lockouten tre i kraft fra natt til søndag.

Det medfører at alle flyteknikere som ikke allerede er i streik, nektes å gå på jobb. Målet er å tvinge NFO tilbake til forhandlingsbordet – fordi Almlid sier de «ikke rikker seg det grann».

- Vil ikke en lockout og at flyteknikerne i Babcock tas ut av jobb føre til at situasjonen eskalerer til uutholdelige høyder?

- Dette er opplagt en eskalering, men den er basert på at motparten først har gått til streik. Nå viser vi alvor og sier ifra, og ber parten vise vilje til å forhandle, sier Almlid til Børsen.

Leder i NFO, Jan Skogseth, har ikke besvart Børsens henvendelse tirsdag kveld.

- Vil kun ta timer

Seinest lørdag sa Skogseth til Børsen at det var «svært lite sannsynlig å ta ut flyteknikere i Babcock i streik».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer