NHO varsler lockout - luftambulanser rammes:

- Helt ekstremt

NHO varsler lockout i flyteknikerstreiken og bekrefter at 20 teknikere fra Babcock rammes – som drifter ambulanseflyene i Norge.

RAMMES: Et fly fra Luftambulansetjenesten driftet av Babcock Scandinavian Air. Hvis partene i flyteknikerstreiken ikke kommer til enighet innen søndag, blir dette og samtlige andre satt på bakken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
RAMMES: Et fly fra Luftambulansetjenesten driftet av Babcock Scandinavian Air. Hvis partene i flyteknikerstreiken ikke kommer til enighet innen søndag, blir dette og samtlige andre satt på bakken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lockout er et virkemiddel vi svært sjeldent benytter. Men NHO er nødt til å svare når et lite, frittstående forbund har fremmet et ekstremt lønnskrav, langt utover det man har blitt enig med andre yrkesgrupper om, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

Hvis partene, NHO og Norsk flytekniker organisasjon (NFO), ikke kommer til enighet, vil lockouten tre i kraft fra natt til søndag.

Det medfører at alle flyteknikere som ikke allerede er i streik, nektes å gå på jobb. Målet er å tvinge NFO tilbake til forhandlingsbordet – fordi Almlid sier de «ikke rikker seg det grann».

- Vil ikke en lockout og at flyteknikerne i Babcock tas ut av jobb føre til at situasjonen eskalerer til uutholdelige høyder?

- Dette er opplagt en eskalering, men den er basert på at motparten først har gått til streik. Nå viser vi alvor og sier ifra, og ber parten vise vilje til å forhandle, sier Almlid til Børsen.

Leder i NFO, Jan Skogseth, har ikke besvart Børsens henvendelse tirsdag kveld.

- Vil kun ta timer

Seinest lørdag sa Skogseth til Børsen at det var «svært lite sannsynlig å ta ut flyteknikere i Babcock i streik».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.