Ypsilon Bar i Drammen:

Helt slutt: - Med tungt hjerte

Ypsilon Bar, i hjertet av Drammen, kaster inn håndkleet for godt. - Tida er inne til å sette strek.

DRAMMEN: Ypsilon Bar har holdt det gående i Drammen siden 2007. Foto: Oleksandr Khokhlyuk / Shutterstock / NTB
DRAMMEN: Ypsilon Bar har holdt det gående i Drammen siden 2007. Foto: Oleksandr Khokhlyuk / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det melder baren på sin Facebook-side.

- Etter snart 17 utrolige år med Ypsilon Bar, er det med tungt hjerte vi deler den triste nyheten om at reisen vår sammen nå tar slutt, skriver baren.

Det var torsdag kveld at Ypsilon Bar AS, som ble startet av Anders Eriksen og Kai Gustavsen i 2007, meldte oppbud. Det gjelder også Pampa Bistro ved siden av, ifølge Drammens Tidende.

- Tida er inne

Gustavsen og Eriksen er kjent for å ha stått bak konsertserien på Gamle Kirkeplass under Elvefestivalen siden 2002. Ypsilon Bar fikk etter hvert Sindre Friberg med på laget.

Det er vanskelig å peke på én enkeltårsak til avgjørelsen, skriver baren videre.

- Tida er inne til å sette strek. Dyrtid og utfordringer knyttet til drift er kjente problemer i næringslivet, men det siste halvannet året har vært spesielt krevende.

SETTER STREK: Ypsilon Bar i Drammen. Foto Ypsilon Bar / Facebook
SETTER STREK: Ypsilon Bar i Drammen. Foto Ypsilon Bar / Facebook Vis mer

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra eierne. Børsen har imidlertid vært i kontakt med advokat Lene Langseth, bobestyrer for konkursen, som sier:

- De tar dette leit etter så mange års drift. Det er synd med de ansatte som har fått oppsigelse, som må finne seg en ny jobb.

Driveren av naborestauranten Hos Solveig, Solveig Røhne, tar også konkursen tungt.

- Det er ordentlig trist. Ypsilon er å regne som en institusjon i Drammen og har vært der helt siden Union sin spede begynnelse. De har vel holdt det gående gjennom veldig mye, sier Røine til DT.

- Endret seg dramatisk

Regnskapene viser at de i 2022 gikk med et massivt underskudd på snaue 1,5 millioner kroner. Året før gikk var det derimot et overskudd på drøye 1,3 millioner kroner, ifølge DT.

Videre i innlegget viser de til at stengt bybru har fått store konsekvenser.

- Bevegelsesmønsteret i vårt kjære Union-område endret seg dramatisk da bybrua ble stengt, og situasjonen forverret seg ytterligere da undergangen til Union ble stengt på grunn av jernbanebyggingen.

Samlet sett har dette ført til en betydelig nedgang i omsetninga, ifølge dem.