Boeing 747 jumbojet

Helt slutt

I dag blir historiens siste eksemplar av den ikoniske jumbojeten levert ut til en kunde.

HISTORIE: I dag blir den siste jumbojeten levert - til fraktselskapet Atlas Air. Foto: PAUL WEATHERMAN / AFP / NTB
HISTORIE: I dag blir den siste jumbojeten levert - til fraktselskapet Atlas Air. Foto: PAUL WEATHERMAN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boeing 747, også kalt jumbojet, ble satt i trafikk av Boeing i 1970. Siden har det dominert langdistansene i internasjonal luftfart, både for last og passasjerer.

Nå er eventyret helt over. Den aller siste jumbojeten blir i dag, 31. januar, levert ut til en kunde, melder AP.

- Hvis du elsker denne bransjen, har du gruet deg til dette øyeblikket, sier luftfartsanalytiker Richard Aboulafia til nyhetsbyrået.

Ikonisk

Totalt er det blitt produsert 1574 fly av denne typen, som historisk sett har vært sentral med tanke på masseturisme. Også «Air Force One», den amerikanske presidentens fly, er en jumbojet.

Boeing 747 har også fungert som transportfly for NASAs romferjer.

ROMFART: Bildet viser romfergen «Endeavour» festet på toppen av et modifisert Boeing 747-fly, som flyr over Mojave-ørkenen i California på vei tilbake til Kennedy Space Center i Florida etter en romferd i 2008. Foto: Handout / Reuters / NTB
ROMFART: Bildet viser romfergen «Endeavour» festet på toppen av et modifisert Boeing 747-fly, som flyr over Mojave-ørkenen i California på vei tilbake til Kennedy Space Center i Florida etter en romferd i 2008. Foto: Handout / Reuters / NTB Vis mer

Flyet, med plass til nær 500 passasjerer, revolusjonerte reiselivet. Det koblet sammen internasjonale byer som aldri før hadde hatt direkteruter og bidro til å gjøre passasjerfly tilgjengelig for folk flest.

- Enormt bidrag

Men de siste 15 åra har både Boeing og Airbus introdusert mer effektive og mindre kostbare fly, som har to motorer i stedet for fire.

- Ingen vil ha et firemotors passasjerfly lenger, men det sletter ikke det enorme bidraget flyet ga til utviklingen av industrien, eller dets bemerkelsesverdige arv, legger Aboulafia til.

Det er fraktfly-selskapet Atlas Air som har kapret det aller siste av det ikoniske flyet.

Et stort antall nåværende og tidligere Boeing-arbeidere ventes å være på plass i Seattle til å vinke et siste farvel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer