- Helt uakseptabelt

Tekniske problemer har ført til problemer for Booking.com i Danmark.

SKYLDER PENGER: Flere mindre utleiere hevder at Booking.com skylder dem tusener av danske kroner. Foto: Koen van Weel / ANP / AFP / Netherlands OUT
SKYLDER PENGER: Flere mindre utleiere hevder at Booking.com skylder dem tusener av danske kroner. Foto: Koen van Weel / ANP / AFP / Netherlands OUT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiselivsgiganten Booking.com er for tida i hardt vær i Danmark, melder den danske avisa BT.

Flere danske utleiere mener nemlig at bookingplattformen skylder dem penger.

Det danske paret Rune og Pernille Moustgaard, som eier og driver Lundsgaard Bed&Breakfast på Fyn, hevder eksempelvis at selskapet skylder dem ca. 200 000 danske kroner.

Som følge av problemene har ledelsen i Booking.com blitt kalt inn til et krisemøte med EU-parlamentet, representert ved toppkandidat for Socialdemokratiet, Christel Schaldemose.

- Booking.coms oppførsel overfor disse små vertene er helt uakseptabel. De blir tyrannisert av et gigantisk selskap, sier hun.

Ifølge selskapet selv skyldes den manglende betalingen tekniske problemer i forbindelse med konvertering fra ett system til et annet.

Til BT sier Schaldemose at selskapet har undervurdert omfanget av problemene. Hun hevder også at bookinggiganten har lagt seg flate.

- Vi har jobbet iherdig for å løse de uventede problemene med forsinkede betalinger som har rammet noen av våre partnere, skriver Booking.com i en e-post til BT.

- Vi kommer til å kompensere de som har vært mest berørt av det tekniske problemet, og vi vil fortsette å ha en åpen dialog med alle partnere som mener at det fortsatt forekommer avvik, legger de til.

Situasjonen skal følges opp med et nytt møte i EU-parlamentet om noen måneders tid. Schaldemose sier imidlertid at hun forventer at Booking.com har betalt sine danske partnere innen den tid.