SAS-streiken

- Helt usant

SAS-sjefen avviser pilotenes påstander overfor Børsen.

SAS-STREIKEN: Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, avviser pilotenes påstander overfor Børsen, og mener omstillingsplanen SAS Forward vil lykkes. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Mia Engenes Bratlie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Børsen): Det ble i morges kjent at SAS og enkelte datterselskaper har søkt om konkursbeskyttelse i USA - en såkalt Chapter 11-prosess. Årsaken, ifølge selskapet, er å få anledning til å kunne restrukturere uten å gå konkurs.

Bakgrunnen er den pågående pilotstreiken, som koster SAS svært dyrt. Selskapet er samtidig svært forgjeldet, og er inne i «SAS Forward» - en stor omorganiseringsplan hvis følger er direkte årsak til pilotstreiken.

- På grunn av streiken taper vi mye penger. Vi har mange kanselleringer, og folk ønsker ikke lenger å booke med oss, forklarer SAS' konsernsjef Anko van der Werff til Børsen i Stockholm etter formiddagens hasteinnkalte pressekonferanse.

SAS-pilotene har reagert sterkt på meldingen om Chapter 11-prosessen, og mener selskapet bruker den som brekkstang inn i en konkursbeskyttelse. De mener at streiken er villet fra ledelsens side, for å skape en syndebukk.

- SAS-ledelsen har trenert og strukket forhandlinger og mekling helt fra november i fjor og til dagen før søknaden, uten noensinne å ha intensjon om å ville inngå en avtale med SAS-pilotene, sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene, til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.