SAS-streiken

- Helt usant

SAS-sjefen avviser pilotenes påstander overfor Børsen.

SAS-STREIKEN: Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff, avviser pilotenes påstander overfor Børsen, og mener omstillingsplanen SAS Forward vil lykkes. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Mia Engenes Bratlie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Børsen): Det ble i morges kjent at SAS og enkelte datterselskaper har søkt om konkursbeskyttelse i USA - en såkalt Chapter 11-prosess. Årsaken, ifølge selskapet, er å få anledning til å kunne restrukturere uten å gå konkurs.

Bakgrunnen er den pågående pilotstreiken, som koster SAS svært dyrt. Selskapet er samtidig svært forgjeldet, og er inne i «SAS Forward» - en stor omorganiseringsplan hvis følger er direkte årsak til pilotstreiken.

- På grunn av streiken taper vi mye penger. Vi har mange kanselleringer, og folk ønsker ikke lenger å booke med oss, forklarer SAS' konsernsjef Anko van der Werff til Børsen i Stockholm etter formiddagens hasteinnkalte pressekonferanse.

SAS-pilotene har reagert sterkt på meldingen om Chapter 11-prosessen, og mener selskapet bruker den som brekkstang inn i en konkursbeskyttelse. De mener at streiken er villet fra ledelsens side, for å skape en syndebukk.

- SAS-ledelsen har trenert og strukket forhandlinger og mekling helt fra november i fjor og til dagen før søknaden, uten noensinne å ha intensjon om å ville inngå en avtale med SAS-pilotene, sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene, til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer