Cornwall:

- Helvete på jord

Både turister og lokalbefolkning raser.

ENGLAND: Turister er en stein i skoa for flere fastboende i St. Ives i Cornwall. Men heller ikke turistene er utelukkende begeistret etter besøket. Foto: Shutterstock / NTB
ENGLAND: Turister er en stein i skoa for flere fastboende i St. Ives i Cornwall. Men heller ikke turistene er utelukkende begeistret etter besøket. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Praktfulle Cornwall i det sørvestlige England byr på kritthvite strender, frodig natur og mektige slott. Det gjør at turistene strømmer til fylket hvert år.

St. Ives er den fineste perla langs Cornwalls kyst, mener mange. Men for flere som bor her, er turistene en dundrende hodepine.

- Mareritt

Enkelte beboere på St. Ives omtaler turistene som et «mareritt», som invaderer området hvert år.

Det skriver lokalavisa Cornwall Live.

Bilselgeren Andrew Ward i A1 Cars sier at sommersesongen innebærer mye mer ekstra trafikk, og milelange køer i området. Det gjør det vanskelig for lokalbefolkningen å komme seg rundt.

På spørsmål fra The Express om 2023 vil bli noe annerledes, sier han:

- I utgangspunktet er det det samme hvert år, så det blir ikke travlere i år enn normalt. Lokalbefolkningen kan ikke engang komme seg rundt med egne biler og trafikken blir fryktelig. Bare se på kaoset i Truro (by i Cornwall, red.anm.).

- Helvete på jord

Men klagingen går også andre veien. Heller ikke alle turistene er fornøyd med det Cornwall har å by på.

En av strendene på St. Ives fikk litt tidligere i sommer hard medfart av brukere på Tripadvisor, ifølge Cornwall Live. Den omtales som «helvete på jord».

- Veldig kaldt vann. Vi besøkte stranda i går. Vi måtte gå i en evighet til havet på grunn av tidevannet, og da vi kom ned var det iskaldt og veldig mye vind, sier en bruker ved navn Philip H.

- Sanda var forferdelig, feil type sand og veldig klebrig. Det festet seg overalt, og jeg finner rester fortsatt. Kommer ikke tilbake neste år, skyter han inn.

WendyAH8, en annen turist, omtaler stranda som «fryktelig, bråkete og forsøplet» og føyer til:

- Hvorfor skulle noen med vettet i behold ønske å dra til et slikt helvete på jord?

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer