Cornwall:

- Helvete på jord

Både turister og lokalbefolkning raser.

ENGLAND: Turister er en stein i skoa for flere fastboende i St. Ives i Cornwall. Men heller ikke turistene er utelukkende begeistret etter besøket. Foto: Shutterstock / NTB
ENGLAND: Turister er en stein i skoa for flere fastboende i St. Ives i Cornwall. Men heller ikke turistene er utelukkende begeistret etter besøket. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Praktfulle Cornwall i det sørvestlige England byr på kritthvite strender, frodig natur og mektige slott. Det gjør at turistene strømmer til fylket hvert år.

St. Ives er den fineste perla langs Cornwalls kyst, mener mange. Men for flere som bor her, er turistene en dundrende hodepine.

- Mareritt

Enkelte beboere på St. Ives omtaler turistene som et «mareritt», som invaderer området hvert år.

Det skriver lokalavisa Cornwall Live.

Bilselgeren Andrew Ward i A1 Cars sier at sommersesongen innebærer mye mer ekstra trafikk, og milelange køer i området. Det gjør det vanskelig for lokalbefolkningen å komme seg rundt.

På spørsmål fra The Express om 2023 vil bli noe annerledes, sier han:

- I utgangspunktet er det det samme hvert år, så det blir ikke travlere i år enn normalt. Lokalbefolkningen kan ikke engang komme seg rundt med egne biler og trafikken blir fryktelig. Bare se på kaoset i Truro (by i Cornwall, red.anm.).

- Helvete på jord

Men klagingen går også andre veien. Heller ikke alle turistene er fornøyd med det Cornwall har å by på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.