«Hemmelig partner»: Knyttes til russisk oligark

Tidligere toppsjef i det amerikanske filmselskapet New Republic Pictures hevder en russisk oligark er blant dem som finansierer selskapet.

RUSSISKE BINDINGER? Produksjonsselskapet New Republic Pictures beskyldes for å være finansert av russiske penger. Her er Tom Cruise på premieren til «Top Gun: Maverick» i London i mai 2022. Foto: Reuters/Henry Nicholls
RUSSISKE BINDINGER? Produksjonsselskapet New Republic Pictures beskyldes for å være finansert av russiske penger. Her er Tom Cruise på premieren til «Top Gun: Maverick» i London i mai 2022. Foto: Reuters/Henry Nicholls Vis mer
Publisert

Siden krigen i Ukraina startet i februar 2022 har Vesten forsøkt å minske Russlands krigskasse ved å innføre en rekke økonomiske sanksjoner mot russiske oligarker.

Det har derimot vist seg at det ikke er så lett å finne fram til hvor de russiske rikingene har verdiene sine, og hvilke bindinger de har.

Nå settes det søkelys på oligarken Dmitry Rybolovlevs tilknytning til det amerikanske produksjonsselskapet New Republic Pictures.

- FAKTALØS: Under en pressekonferanse torsdag 1. desember gikk Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, hardt ut mot Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Video: Reuters Vis mer

Saksøkes

Selskapet ble startet av Brian Oliver i 2017, og samarbeider blant annet med Paramount Pictures om filmer som «Top Gun: Maverick», «Coming 2 America» og «Mission: Impossible»-serien.

En av selskapets tidligere toppsjefer, Bradley Fischer, har nå gått til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver, ifølge Los Angeles Times.

Han hevder at mens han var i forhandlinger med selskapet om en ny arbeidskontrakt, skal de plutselig ha endret retning og gitt ham et dårligere tilbud.

Fischer mener det skal ha skjedd på samme tidspunkt som sanksjonene mot russiske oligarker ble innført, og at Rybolovlev da skal ha blitt tvunget til å trekke penger han skal ha hatt i selskapet ut av det.

- Handlet gjennom agenter

Den tidligere toppsjefen hevder at han ble sagt opp uten grunn i juni 2022, etter at han ikke ville godta det nye tilbudet. Han mener selskapet skylder ham 15 millioner dollar, som tilsvarer nesten 150 millioner norske kroner.

Avisa har ikke lyktes å få en kommentar på saken fra verken Rybolovlev eller selskapets eier Brian Oliver.

Ifølge søksmålet skal Rybolovlev ha vært en av selskapets «hemmelige partnere».

- Rybolovlev handlet og handler gjennom en rekke agenter, tilknyttede selskaper og datterselskaper. (..) Gjennom disse mellomleddene har Rybolovlev til enhver tid utøvd funksjonell kontroll over New Republic, står det i søksmålsdokumentene ifølge Los Angeles Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer