«Hemmelig partner»: Knyttes til russisk oligark

Tidligere toppsjef i det amerikanske filmselskapet New Republic Pictures hevder en russisk oligark er blant dem som finansierer selskapet.

RUSSISKE BINDINGER? Produksjonsselskapet New Republic Pictures beskyldes for å være finansert av russiske penger. Her er Tom Cruise på premieren til «Top Gun: Maverick» i London i mai 2022. Foto: Reuters/Henry Nicholls
RUSSISKE BINDINGER? Produksjonsselskapet New Republic Pictures beskyldes for å være finansert av russiske penger. Her er Tom Cruise på premieren til «Top Gun: Maverick» i London i mai 2022. Foto: Reuters/Henry Nicholls Vis mer
Publisert

Siden krigen i Ukraina startet i februar 2022 har Vesten forsøkt å minske Russlands krigskasse ved å innføre en rekke økonomiske sanksjoner mot russiske oligarker.

Det har derimot vist seg at det ikke er så lett å finne fram til hvor de russiske rikingene har verdiene sine, og hvilke bindinger de har.

Nå settes det søkelys på oligarken Dmitry Rybolovlevs tilknytning til det amerikanske produksjonsselskapet New Republic Pictures.

Saksøkes

Selskapet ble startet av Brian Oliver i 2017, og samarbeider blant annet med Paramount Pictures om filmer som «Top Gun: Maverick», «Coming 2 America» og «Mission: Impossible»-serien.

En av selskapets tidligere toppsjefer, Bradley Fischer, har nå gått til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver, ifølge Los Angeles Times.

Han hevder at mens han var i forhandlinger med selskapet om en ny arbeidskontrakt, skal de plutselig ha endret retning og gitt ham et dårligere tilbud.

Fischer mener det skal ha skjedd på samme tidspunkt som sanksjonene mot russiske oligarker ble innført, og at Rybolovlev da skal ha blitt tvunget til å trekke penger han skal ha hatt i selskapet ut av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.