Jan Stenbeck:

Hemmelig sønn arvet millioner: - Ekstremt skamfull

Da den medieskye milliardæren Jan Stenbeck døde i 2002, dukket en ukjent sønn opp.

SVENSK MILLIARDÆR: Jan Stenbeck skapte forretningsimperiet Kinnevik Group i Sverige. Her er han avbildet i 1997. Foto: Rickard Kilström / Expressen / NTB
SVENSK MILLIARDÆR: Jan Stenbeck skapte forretningsimperiet Kinnevik Group i Sverige. Her er han avbildet i 1997. Foto: Rickard Kilström / Expressen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I podkastserien «Dynastin», laget av Svenska Dagbladet, som også er publisert og omtalt hos E24, får man for første gang et innblikk i den mektige familien til Jan Stenbeck.

Forretningsmannen startet investeringsselskapet Kinnevik Group i 1976, som eier flere av Sverige største medie- og teleselskaper. Kjente merkevarer som TV3, Tele2, Comviq og Zalando hører under forretningsimperiet.

Stenback selv døde brått og uventet i 2002, 59 år gammel. Han etterlot seg fem barn - men ett av dem ble først kjent for familien og offentligheten etter dødsfallet.

Møtte aldri faren

Felix Granander (26) var bare fem år gammel da han havnet i medienes søkelys - uten å i det hele tatt ha møtt milliardærfaren. Svenske Expressen var først til å avsløre at den avdøde forretningsmannen hadde et såkalt «utenomekteskapelig barn».

Grananders mor, Katarina, jobbet som servitør på Stenbecks restaurant Gamla Stans Bryggeri på eksklusive Skeppsbron i Stockholm, da hun innledet et forhold med milliardæren.

Grananders fire halvsøsken Cristina, Hugo, Sophie og Max, som var vokst opp i USA, visste ingenting om at de hadde en lillebror i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.