Airbnb:

- Hemmelige agenter betaler millioner

Etter en påstått voldtekt i en Airbnb-leilighet i New York skal nettgiganten ha betalt 58 millioner kroner til den australske kvinnelige turisten.

RYDDER: Airbnb ansatte en tidligere CIA-agent og sikkerhetsrådgiver for USAs president for å lede et team som rydder opp etter uheldige hendelser. Foto: Thiago Prudencio/SOPA Images/Shutterstock
RYDDER: Airbnb ansatte en tidligere CIA-agent og sikkerhetsrådgiver for USAs president for å lede et team som rydder opp etter uheldige hendelser. Foto: Thiago Prudencio/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert

Ifølge Bloomberg rykket hemmelige sikkerhetsagenter fra Airbnb inn for å bistå den australske kvinnen (29) etter hendelsen nyttårsaften 2015.

Selskapet skal også ha betalt for å innkvartere kvinnen på hotell samt flybillett for hennes mor fra Australia til New York og deretter begge to tilbake igjen. Også andre utgifter skal ha blitt dekket. I tillegg fikk det lokale politiet tilbud om bistand fra Airbnbs sikkerhetsagenter, skriver Bloomberg.

Sikkerhetsteamet ble på daværende tidspunkt ledet av Nick Shapiro, en tidligere agent for CIA og sikkerhetsrådgiver for president Barack Obama i Det hvite hus.

- Jeg husker jeg tenkte at jeg var tilbake i gørra. Dette vekket minner om forferdelige saker fra Langley (CIAs hovedkvarter, red.anm.) og situasjonsrommet i Det hvite hus, sier Shapiro om hendelsen som fant sted bare to uker etter at han var blitt ansatt som sikkerhetssjef i Airbnb.

Selskapet: 0,086 prosent

Ifølge Bloomberg ble erstatningen på 58 millioner kroner først utbetalt to år etter den påståtte voldtekten, og da med en klausul om at kvinnen ikke skulle snakke om hendelsen eller rette ytterligere krav mot Airbnb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer