Stoltenberg-jobben

- Henger i lufta

Høyre er ikke imponert over svarene fra Støre og Vedum om Stoltenberg-ansettelsen. Nå blir det hastemøte på Stortinget.

HAR SVART: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har sendt sine svar på kontrollkomiteens spørsmål om Stoltenberg-jobben. Høyre er ikke fornøyd med svarene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR SVART: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har sendt sine svar på kontrollkomiteens spørsmål om Stoltenberg-jobben. Høyre er ikke fornøyd med svarene. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld kom svarene fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre på de 21 spørsmålene kontrollkomiteen stilte om ansettelsen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef.

I forkant av utnevnelsen har det vært stor debatt knyttet til middager der Støre og Stoltenberg, hver for seg, har møtt blant andre oljefondssjef Nicolai Tangen hjemme hos Knut Brundtland. Jobben som sentralbanksjef var tema på middagene.

Dagbladet har tidligere skrevet at flere medlemmer i kontrollkomiteen mistenker avtalt spill om jobben.

Mangler svar

Leder for kontrollkomiteen, Peter Frølich fra Høyre, er ikke fornøyd med svarene fra Støre og Vedum som kom tirsdag.

- Det er en del avklaringer, også er det andre ting som fortsatt henger i lufta, sier Frølich til Dagbladet.

Blant det Frølich trekker fram, er at Vedum ikke svarer skikkelig på når Jens Stoltenbergs navn kom opp, og hvem som spilte det inn.

Han er samtidig glad for at det har fått avklaringer på en del datoer og tidslinjer.

Svarer ikke om Stoltenberg

Blant de mange spørsmålene kontrollkomiteen ba om svar på forrige uke, var når Jens Stoltenbergs navn kom opp i arbeidet med ansettelsen, og hvem som spilte det inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.