- Henger ikke på greip

Flere reagerer sterkt på Mette-Marits sosiale omgang med Jeffrey Epstein.

KRITISERES: Flere eksperter sliter med å forstå hvordan kronprinsessa og Slottet ikke kan ha visst om Jeffrey Epsteins fortid. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Flere eksperter sliter med å forstå hvordan kronprinsessa og Slottet ikke kan ha visst om Jeffrey Epsteins fortid. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit møtte den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein en rekke ganger i perioden 2011 til 2013.

Allerede i 2008 ble han dømt for å ha betalt ei mindreårig jente for seksuelle tjenester. Dette sonet han 13 måneder for, og saken ble omtalt i flere internasjonale medier - også norske.

Kronprinsessa hevder imidlertid at hun ikke visste dette om Epstein. I 2013 brøt de to angivelig kontakten, men det skal ha handlet om at hun følte at milliardæren forsøkte å utnytte forbindelsen han hadde med kronprinsessa.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, sa hun til DN, via Slottet.

Umulig å overbevise

I perioden på tre år hvor de møttes sporadisk, både på ferie og i Oslo, skal Mette-Marit altså ikke ha visst at Epstein var dømt. Det får flere til å reagere sterkt.

- Dette er en tapt sak for kongehuset. Det er ikke noe Slottet kan si som vil kunne overbevise folk om at hun ikke kjente til Epsteins fortid. Det er svært vanskelig for folk å tro på det, sier professor Peggy Brønn ved Institutt for kommunikasjon og kultur på BI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer