Milliardærkrangel

- Henges ut som banditter

Milliardærer som Stein Erik Hagen og Gustav Witzøe har satt fyr på debatten om formuesskatt. Mange tør likevel ikke å snakke om saken, ifølge Erna Solberg.

FORMUESSKATT: Statsminister Erna Solberg mener formuesskattdebatten tar for mye plass. Video: Vegard Krüger / Reporter: Kjetil Kjær Andersland Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): - Jeg kjenner veldig mange fra næringslivet som vegrer seg veldig for å gå inn i denne diskusjonen. Du risikerer å bli hengt ut på torget. Men en massiv del av det norske næringslivet står bak dette ønsket.

Slik falt ordene fra skipsreder og president i Rederiforbundet Paul-Christian Rieber da han stilte til debatt i Arendalsuka tirsdag. Den tidligere NHO-presidenten fulgte opp:

- Hvorfor er det slik at de som har skoene på, til dels blir skandalisert og hengt ut som banditter?

Diskusjonen dreier seg altså om formuesskatt. Selv satt han i 2020 på en formue på drøyt 950 millioner kroner, ifølge Kapitals beregninger av Norges 400 rikeste.

- Så jævla lite!

Debatten om formuesskatten har tatt fyr denne sommeren. Milliardær etter milliardær har båret ved til bålet, før venstresiden har funnet fram bensinen. «Usmakelig og trist», kalte Aps Cecilie Myrseth det da laksemilliardær Gustav Witzøe tok et oppgjør med skatten.

- Jeg synes det er vondt å høre på. Fordi det vi egentlig snakker om er jo arbeidsplassene våre, og det er den verdiskapningen som vi alle er avhengige av for å ha den velferden som vi har vendt oss til, og som vi håper vi skal beholde videre. Og så blir det en avsporing, sier Paul-Christian Rieber til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer