Listhaug ut mot Witzøe-kritikere

- Henges ut som halvkriminelle

Frp-leder Sylvi Listhaug mener venstresida opptrer skammelig i kritikken av laksemilliardær Gustav Witzøe. Hun mener de henger ut de rike som halvkriminelle.

SKAMMELIG: Frp-leder Sylvi Listhaug mener venstresidas kritikk av laksemilliardær Gustav Witzøe er skammelig. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKAMMELIG: Frp-leder Sylvi Listhaug mener venstresidas kritikk av laksemilliardær Gustav Witzøe er skammelig. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Listhaug kaster seg inn i den opphetede debatten om formuesskatt. Bråket startet etter laksemilliardær Gustav Witzøes sjeldne intervju med Dagbladet Børsen. Han tok et oppgjør med at en Ap-ledet regjering vil øke skatten.

- Jeg synes at denne nedrakkingen på dem som skaper verdier, uthengingen, jantelov, misunnelsesretorikk – den er rett og slett skammelig. Jeg synes de fortjener heder og ære, jeg. For at de faktisk bruker egne penger på å skape arbeidsplasser for andre, sier Listhaug.

Misunnelse og uthenging

Witzøe hevder skatteøkningen vil koste hans selskap SalMar 400 millioner kroner, og gikk langt i å true med å ta med seg laksegiganten utenlands.

Etter utspillet har Witzøe fått skarp kritikk fra venstresida.

- Usmakelig og trist, kalte Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth oppgjøret.

Kari Elisabeth Kaski (SV) sier laksegründeren gjerne må flagge ut, men at formuen hans skal bli i Norge uansett gjennom en eget skatt på grensen.

Frp-dronningen mener de røde politikerne er preget av misunnelse, og regelrett henger ut de rikeste i Norge:

- Når enkelte av disse snakker høres det ut som det liksom er halvkriminelle vi snakker om. For oss så er dette folk som virkelig bidrar til å skape arbeidsplasser for folk. Vi ønsker flere av de. Ikke gjøre det vanskeligere for dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer