Listhaug ut mot Witzøe-kritikere

- Henges ut som halvkriminelle

Frp-leder Sylvi Listhaug mener venstresida opptrer skammelig i kritikken av laksemilliardær Gustav Witzøe. Hun mener de henger ut de rike som halvkriminelle.

SKAMMELIG: Frp-leder Sylvi Listhaug mener venstresidas kritikk av laksemilliardær Gustav Witzøe er skammelig. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKAMMELIG: Frp-leder Sylvi Listhaug mener venstresidas kritikk av laksemilliardær Gustav Witzøe er skammelig. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Listhaug kaster seg inn i den opphetede debatten om formuesskatt. Bråket startet etter laksemilliardær Gustav Witzøes sjeldne intervju med Dagbladet Børsen. Han tok et oppgjør med at en Ap-ledet regjering vil øke skatten.

- Jeg synes at denne nedrakkingen på dem som skaper verdier, uthengingen, jantelov, misunnelsesretorikk – den er rett og slett skammelig. Jeg synes de fortjener heder og ære, jeg. For at de faktisk bruker egne penger på å skape arbeidsplasser for andre, sier Listhaug.

Misunnelse og uthenging

Witzøe hevder skatteøkningen vil koste hans selskap SalMar 400 millioner kroner, og gikk langt i å true med å ta med seg laksegiganten utenlands.

Etter utspillet har Witzøe fått skarp kritikk fra venstresida.

- Usmakelig og trist, kalte Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth oppgjøret.

Kari Elisabeth Kaski (SV) sier laksegründeren gjerne må flagge ut, men at formuen hans skal bli i Norge uansett gjennom en eget skatt på grensen.

Frp-dronningen mener de røde politikerne er preget av misunnelse, og regelrett henger ut de rikeste i Norge:

- Når enkelte av disse snakker høres det ut som det liksom er halvkriminelle vi snakker om. For oss så er dette folk som virkelig bidrar til å skape arbeidsplasser for folk. Vi ønsker flere av de. Ikke gjøre det vanskeligere for dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.