Henlagt: - Måtte reagere

Anmeldelsen av lekkasjene fra forhandlingene mellom NHO og LO på riksmeklerens kontor i april, er henlagt av politiet.

ANMELDTE: Riksmekler Mats Ruland reagerte på at det kom lekkasjer fra forhandlingene mellom NHO og LO under storstreiken i april. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ANMELDTE: Riksmekler Mats Ruland reagerte på at det kom lekkasjer fra forhandlingene mellom NHO og LO under storstreiken i april. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Børsen): Mens storstreiken mellom LO og NHO pågikk i april, ble det lekket informasjon fra forhandlingene hos riksmekleren mellom de to partene.

Både NHO og LO nektet da for å ha stått bak lekkasjen.

I mai, etter at streiken var over, bekreftet riksmekler Mats Ruland til Børsen at han hadde anmeldt lekkasjene fra forhandlingene mellom LO og NHO.

Nå opplyser han til Børsen at politiet har henlagt anmeldelsen.

- Den er henlagt. Det var heller ikke overraskende for min del, skriver Ruland i en SMS.

LITE FREMDRIFT: Riksmekler Mats Wilhelm Ruland kunne ved 21-tiden onsdag kveld om lite fremdrift i SAS-konflikten. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Dessverre ingen konsekvenser

- Hva syns du om det?

- Jeg skulle ønske saken ble etterforsket, men kommer ikke til å påklage henleggelsen, skriver han.

På telefon utdyper han:

- Jeg ser ingen grunn til å påklage henleggelsen, da jeg ikke tror det vil føre fram.

- Er det leit at man kan lekke fra riksmeklerens kontor uten at det får konsekvenser?

- Jeg skulle ønske politiet etterforsket saken, men tar til etterretning at den er henlagt.

- Dette betyr at det i praksis i framtida kan lekkes fra forhandlinger på riksmeklerens kontor, uten at det får konsekvenser?

- Det kan få konsekvenser, så det betyr det ikke nødvendigvis. Men denne gangen får det dessverre ingen konsekvenser, sier han.

Han legger til:

- Jeg anser dette som tilbakelagt nå, og ser framover. Det gjør NHO og LO også. De var enige med meg om at vi måtte reagere på lekkasjen, og jeg oppfatter at det ble tatt på alvor.

- Riktig

Ole Erik Almlid, direktør i NHO, bekrefter det.

- NHO tar henleggelsen til etterretning. Vi mener det var riktig at Riksmekler anmeldte. NHO er opptatt av at taushetspliktbestemmelsene respekteres, skriver han i en e-post til Børsen.

Det samme gjør LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

- Vi mener det var riktig av riksmekleren å politianmelde lekkasjene fra årets mekling. Når politiet nå har valgt å henlegge saken kan vi bare ta det til etterretning, skriver hun i en e-post til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer