Innbyggerne ut mot prosecco:

- Hensynsløst

Et par uker etter at åsene rundt landsbyen, Miane, ble en del av UNESCOs verdensarvliste, ble store skogsområder kuttet ned. Det reagerer innbyggerne på.

VERDENSARV: Valdobbiadene i Veneto, Italia er en del av Unescos veredensarvsliste. Området kalles Prosecco Hills. Foto: Stevan ZZ / Shutterstock / NTB
VERDENSARV: Valdobbiadene i Veneto, Italia er en del av Unescos veredensarvsliste. Området kalles Prosecco Hills. Foto: Stevan ZZ / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prosecco-demonstranter reiser seg mot det de mener er en «hensynsløs utvidelse» av italienske vinprodusenter. Det skriver The Guardian.

I Italias prosecco-produserende Treviso-provins har flere tiår gamle trær blitt revet i løpet av et par uker for å gi plass til produksjon av mer prosecco, som er den mest solgte italienske vinen i verden.

Flere protester har blitt holdt i landsbyen Miane, som ligger i Treviso-provins, som huser omtrent 3000 innbyggere.

- Uten advarsel

Fabio Magro, som har vokst opp i landsbyen, ble vekket av den fryktelige lyden av motorsager tidlig en morgen i slutten av juli 2019, og da han så ut av soveromsvinduet, skjedde det utenkelige.

- Bare 10 meter fra hjemmet vårt ble skogen jevnet med bakken, uten advarsel til meg eller noen av mine naboer, sier Magro.

Det var bare et par uker etter at åsene rundt landsbyen hans, Miane, ble erklært som et av stedene på UNESCOs verdensarvliste.

- Dyrking av prosecco øker mer og mer. For bare 15 dager siden ga regionen godkjenning til ytterligere 6000 ekstra hektar for prosecco, sier regionens rådmann, Andrea Zanoni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer