Her avsløres flyttebaronen

Hjemløse arbeidere ble plukket opp på gata og fikk ned i 80 kroner i timen. Selv satt flyttebaronen igjen med millioner etter omfattende hvitvasking og korrupsjon.

DØMT: Mannen i 30-åra fikk årlig oppdrag for flere millioner fra et av Oslos største flyttebyrå. Så slo politiet til. Foto: Politiet
DØMT: Mannen i 30-åra fikk årlig oppdrag for flere millioner fra et av Oslos største flyttebyrå. Så slo politiet til. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

9. februar i 2017: En mann ikledd en mørk parkas går inn på Tveita Senter i Oslo. Med raske skritt finner han veien til nærmeste minibank. Hetta med pelskant er trukket over hodet i det han setter kortet med en annen manns navn inn i automaten.

Den firesifrede koden tastes. Sekunder etter kommer sedlene ut.

Pengene puttes raskt i lomma. Så forsvinner han igjen ut i vinterkulden.

Juni 2020: Tre og et halvt år seinere inntar samme mann tiltalebenken i Borgarting lagmannsrett.

Ikledd merkeklær og vannkjemmet hår forteller 39-åringen sin historie om hvordan livsverket hans ble til. Historien om hvordan han selv satt igjen som millionær - helt til politiet slo til mot ham.

En arbeiders liv

Han var i starten av 20-åra da livet hans i Norge startet. Etter å tidlig på 2000-tallet ha kommet til landet, startet mannen fra Kosovo et selskap innen byggebransjen. Noen år seinere endret han retning. Transport skulle i stedet gi inntekter og mat på bordet.

- Hele livet mitt har bestått av arbeid. 15 timer hver dag, forklarte mannen fra tiltalebenken i sommer, mens han greide ut om hvordan hardt og dedikert arbeid hadde gitt millionutbytte over flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer