- Her blir det tomt i vinter

- Aldri vært så mange som vil spare strøm til vinterhytta, sier lederen i Norges Hytteforbund.

PÅSKE 2021: Leder i Norges Hytteforbund spår at det blir langt færre folk i hyttene i Kvitfjell denne strømprisvinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB.
PÅSKE 2021: Leder i Norges Hytteforbund spår at det blir langt færre folk i hyttene i Kvitfjell denne strømprisvinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Aldri har vi fått så mange spørsmål om hyttestrøm eller hørt om så mange hyttefolk som er i gang med praktiske tiltak for å stenge ned hytta for vinteren.

Denne situasjonsbeskrivelsen fikk Stortingets energi- og miljøkomite torsdag i en høring om regjeringens opplegg til statsbudsjett.

Strømstøtte og energipriser gikk som en rød, blinkende tråd gjennom høringen om konsekvenser for et stort antall medlemmer i organisasjoner for boliger, hytter, friluftsliv, byggevirksomhet og næringsliv forøvrig.

Det var leder i Norges Hytteforbund, Trond Hagen, som ga stortingskomiteen denne situasjonsrapporten med vinteren rett rundt hjørnet.

Hagen, som bor på Romerike og har hytte i OL-fjellet Kvitfjell nord for Lillehammer, ga de folkevalgte mørke og rasktvirkende konsekvenser av hyttefolkets skepsis og kamp mot strømregningene.

- Dramatiske konsekvenser

- Det tegner seg allerede dramatiske konsekvenser for lokalt næringsliv med milliardtap og arbeidsplasser som forsvinner.

- 130 norske kommuner har over 1000 hytter eller flere. I Valdres, for eksempel, kommer 40 prosent av handelens og næringslivets omsetning forøvrig fra hyttegjester, var budskapet fra hyttelederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer