- Her blir det tomt i vinter

- Aldri vært så mange som vil spare strøm til vinterhytta, sier lederen i Norges Hytteforbund.

PÅSKE 2021: Leder i Norges Hytteforbund spår at det blir langt færre folk i hyttene i Kvitfjell denne strømprisvinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB.
PÅSKE 2021: Leder i Norges Hytteforbund spår at det blir langt færre folk i hyttene i Kvitfjell denne strømprisvinteren. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Aldri har vi fått så mange spørsmål om hyttestrøm eller hørt om så mange hyttefolk som er i gang med praktiske tiltak for å stenge ned hytta for vinteren.

Denne situasjonsbeskrivelsen fikk Stortingets energi- og miljøkomite torsdag i en høring om regjeringens opplegg til statsbudsjett.

Strømstøtte og energipriser gikk som en rød, blinkende tråd gjennom høringen om konsekvenser for et stort antall medlemmer i organisasjoner for boliger, hytter, friluftsliv, byggevirksomhet og næringsliv forøvrig.

Det var leder i Norges Hytteforbund, Trond Hagen, som ga stortingskomiteen denne situasjonsrapporten med vinteren rett rundt hjørnet.

Hagen, som bor på Romerike og har hytte i OL-fjellet Kvitfjell nord for Lillehammer, ga de folkevalgte mørke og rasktvirkende konsekvenser av hyttefolkets skepsis og kamp mot strømregningene.

- Dramatiske konsekvenser

- Det tegner seg allerede dramatiske konsekvenser for lokalt næringsliv med milliardtap og arbeidsplasser som forsvinner.

- 130 norske kommuner har over 1000 hytter eller flere. I Valdres, for eksempel, kommer 40 prosent av handelens og næringslivets omsetning forøvrig fra hyttegjester, var budskapet fra hyttelederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.