Her bor Dæhlie. Det forbløffer

Omgitt av rikinger, Alpene og et av verdens mest gunstige skattesystemer for eliten, har Bjørn Dæhlie og kona nå bosatt seg. Børsen fant skikongens nye bolig i Sveits.

LUKSUSLEILIGHET: Børsen fant Bjørn Dæhlies nye hjem i det idylliske skatteparadiset Zug i Sveits. Video: Matias Ytterstad. Reporter: Trym Mogen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ZUG (Dagbladet/Børsen): Det er ikke mye ved de grønne åssidene rundt den lille sveitsiske byen Zug som minner om de kritthvite skogene på Lillehammer, der Bjørn Dæhlie i 1994 virkelig befestet sin posisjon som en av Norges aller største nasjonalhelter.

Likevel er det i disse omgivelsene den gamle skihelten og millionæren nå har bosatt seg.

Langt fra de norske skogene, og om lag like langt fra de norske skattemyndighetene.

- Ingen anelse

Blant hushjelp-service og private gartnere i åsene over den idylliske fjellbyen ligger leilighetskomplekset der Dæhlie (54) og kona Vilde Falck-Ytter (54) nå har flyttet.

Da Børsen besøkte stedet torsdag ettermiddag, ble vi ikke møtt av stort annet enn turgåere som travet bakkene like bak den moderne leilighetsbygningen. Ingen svarte oss de to gangene vi ringte på dørklokka til Dæhlie og kona. Børsen har også forsøkt å nå Dæhlie på telefon, uten å få svar.

- Vi flytter til Sveits fordi det er et svært spennende utgangspunkt i Europa og at rammebetingelsene totalt sett er gode. Planen er å jobbe mindre og oppleve mer, og vi gleder oss veldig, sa Dæhlie til Nettavisen tidligere denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer