Lei stengt grense

Her bryter de seg inn i Sverige

De fysiske sperringene på grensa mellom Norge og Sverige er flere ganger blitt flyttet på den siste tida.

STENGT: Siden januar har fylkesveiene som krysser svenskegrensa vært fysisk stengt. Nå er noen veldig, veldig lei. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STENGT: Siden januar har fylkesveiene som krysser svenskegrensa vært fysisk stengt. Nå er noen veldig, veldig lei. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Det er klin umulig å flytte på disse med håndmakt. Du må bruke motorkraft, sier Arne Bjørklund, driftsleder i Viken fylkeskommune.

Han har et problem som i økende omfang stjeler både tid, ressurser og oppmerksomhet.

Helt siden slutten av januar i år har det bare vært tillatt å krysse grensa mellom Norge og Sverige ved bemannede grenseoverganger med teststasjon.

Nå kan det imidlertid se ut til at coronatrettheten får enkelte til å ta loven i egne hender.

- Fylkesveiene inn mot Sverige er stengt av en grunn, nemlig fordi det ikke er lov å krysse grensa. Men de siste dagene har vi opplevd flere tilfeller der sperringene er blitt flyttet på slik at det er mulig å kjøre gjennom, sier Bjørklund til Børsen.

- Trælete

Grensesperringene består av store bildekk som er tjoret sammen med kjetting. Tunge nok til at det ikke bare er å lempe sperringene unna med håndmakt, men samtidig mer trafikksikre enn betongblokker fordi dekkstablene skal gi etter ved en eventuell påkjørsel, forklarer driftslederen.

For Viken fylkeskommune har problemet blitt så stort at det nå er slutt på tålmodigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer