Her eksploderer Stordalen

Hotellmilliardæren mistet nesten stemmen i et eksplosivt oppgjør med debatten om formuesskatten.

SKATTEPOLITIKK: Finansmann og hotelleier Petter Stordalen langet ut mot politikerne under en debatt i forbindelse med Arendalsuka. Video: Norges Rederiforbund/Oslo Business Memo. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Stemmen gikk i fistel, kroppen hoppet, armene veivet og ansiktet skiftet farge da Petter Stordalen dro i gang en tirade om formuesskatten.

- Jeg har vært i det norske næringsliv i om lag 30 år. Før mars 2019 omsatte vi for 35 milliarder. Når vi tar beslutninger, tenker vi lite på skatt og mye på hva vi skal skape, sa Stordalen da han og president i Norges Rederiforbund, Paul-Christian Rieber, møttes til duell om formuesskatt i Arendal mandag.

Ustoppelig

De to fikk gleden av å innlede og deretter oppsummere en politisk debatt om det som har blitt en av valgkampens store saker - hvor mye skal Norges rikeste bidra med til fellesskapet basert på det de eier?

Stordalen klarte knapt å stanse seg selv. Rieber var på sin side lite imponert over den politiske debatten.

- Det er lenge siden jeg har hørt så mye rart. Det begynner å slarke i ørene, faktisk, sa redertoppen med henvisning til uttrykket «du skal høre mye før ørene begynner å falle av».

Stordalen kunne ikke vært mer uenig:

- Jeg tenker at dette er jævlig bra politikere. Jeg har hatt møter med finansminister Kristin Halvorsen fra SV og Siv Jensen fra Frp. Og vet du hva, det var ikke så mye forskjell, sa han til latter fra salen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.