Her er barnehage-Norges australske onkel

Nå avslører Graham Matthews hvorfor australske Whitehelm har kjøpt over hundre barnehagebygg på den andre siden av jorda.

SER LIKHETER: - Det er rart, men jeg er fra Australia, fra den andre siden av verden. Det er interessant hvor sterke likheter det er mellom Australia og Norge, sier administrerende direktør Graham Matthews i australske Whitehelm Capital - Norges nye barnehageonkel.
SER LIKHETER: - Det er rart, men jeg er fra Australia, fra den andre siden av verden. Det er interessant hvor sterke likheter det er mellom Australia og Norge, sier administrerende direktør Graham Matthews i australske Whitehelm Capital - Norges nye barnehageonkel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke nytt at store barnehage-aktører skiller ut eiendommer i egne selskaper som barnehagene så leier av.

Nå økes avstanden ytterligere.

De australske fondene som har rykket inn i det norske selskapet Pioneer Public Properties er investorer uten forbindelser til selve barnehagedriften.

- Først og fremst er det bare eiendommer. Vi investerer ikke i operatørene, sier administrerende direktør Graham Matthews i australske Whitehelm Capital til Dagbladet.

- Kan bli beroliget

I fjor høst kjøpte pensjonsfond i Australia, med Whitehelm i spissen, 90 prosent av norske Pioneer Public Properties for 2,7 milliarder kroner. Selger var et selskap dominert av Roger og Kristian Adolfsen, to styrtrike brødre fra Andøya i Vesterålen som også driver en mengde barnehager.

Pioneer eide da over 170 eiendommer, hvorav 117 barnehagebygg i Norge.

Denne uka kunne Dagbladet fortelle at Pioneer har kjøpt ytterligere 11 eiendommer - for en hemmelig sum. Selgeren er kjeden Gnist Barnehager, som skal leie dem tilbake.

Ifølge Graham Matthews har ikke foreldrene grunn til bekymring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer