Etter storbrannen:

Her er Dæhlies nye luksushytte

Skikongen har nylig bosatt seg i Sveits. Nå skal nok et flyttelass organiseres.

TOK ÅTTE ÅR: Bjørn Dæhlies opprinnelige hytte på denne eiendommen brant fullstendig ned i 2014. Nå har han bygget en ny fritidsperle på samme sted. Foto: Asmund Hanslien / Gudbrandsdølen Dagningen
TOK ÅTTE ÅR: Bjørn Dæhlies opprinnelige hytte på denne eiendommen brant fullstendig ned i 2014. Nå har han bygget en ny fritidsperle på samme sted. Foto: Asmund Hanslien / Gudbrandsdølen Dagningen Vis mer
Publisert

Til tross for et brått brudd med moderlandet, har skikongen Bjørn Dæhlie ingen intensjoner om å avslutte flørten med Norge. Om kort tid kan han nemlig sette nøkkelen i døra til en splitter ny luksushytte i skiparadiset Hafjell.

For skulle Dæhlie trenge en avbrekk fra sitt nye bosted Sveits, vil fritidsboligen - som ifølge Gudbrandsdølen Dagningen koster «et tosifret millionbeløp» - være et naturlig rekreasjonssted.

Etter bildene å dømme byr prakthytta på rikelig med boltreplass for familien. Hvor mye tid skikongen planlegger å bruke på Hafjell framover, er mer uklart.

Siden investoren varslet sin omstridte adresseendring til Zug i Sveits, har han vært fullstendig taus.

Ordknapp Dæhlie

Når Børsen får kontakt med Dæhlie på telefon tirsdag, og spør hvordan det står til i lys av siste ukers medieoppslag, og om eventuelle oppholdsplaner i Norge framover, er han - ikke uventet - ordknapp.

- Det går fint med meg, men jeg har ikke så lyst å kommentere dette, sier Dæhlie, som for ordens skyld ventet telefon fra noen helt andre enn norsk presse.

Opprinnelig bygget den tidligere langrennsløperen ei hytte til over 20 millioner kroner, over 600 kvadratmeter, på samme eiendom i 2011. Bare tre år seinere , i oktober 2014, ble den totalskadd i en voldsom brann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer