Påskeferien:

Her er du ikke velkommen

En rekke kommuner ber nå nordmenn som bor på steder med høy smitte om å holde seg hjemme i påskeferien.

PÅSKEKAOS: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forklarer hvilke råd som gjelder i påska. Foto: Vidar Ruud / NTB. Video: Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det gikk relativt fint i jula, men etter vinterferien fikk vi et nytt smitteutbrudd. Det var i slutten av februar. Da måtte vi måtte sette over 100 personer i karantene, mens rundt 14 000 personer måtte teste seg. Det kan vi ikke risikere nå som vi er på oppløpssiden av pandemien.

Det sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til Dagbladet.

På samme måte som flere andre kommuner, ber han nå alle nordmenn som er bosatt i områder med høy smitte om å holde seg unna Nordens Paris gjennom påskeferien.

- Høyst nødvendige reiser skal det selvfølgelig være mulig å gjennomføre, men utover det ber jeg innstendig om at man holder seg unna. Vi kan ikke risikere å få et nytt utbrudd nå, fortsetter ordføreren.

Hardt rammet

Wilhelmsen forteller om hvordan Tromsø gjennom ett år har kjempet en intens kamp mot coronaviruset nesten daglig.

- Hele kommunen har kjempet en intens kamp hele veien. Tromsø var det første stedet i landet hvor vi så et skikkelig stort utbrudd og nå har vi nettopp har slått ned det siste smitteutbruddet i byen. Da må vi være samvittighetsfulle og unngå reising denne påsken, slik at vi kan få en god sommer. Vi får heller satse på at påskeferien neste år blir langt hyggeligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer