Her er milliardærenes hytteparadis

I Blindleia boltrer kjente finansfolk og investorer som Petter Stordalen, brødrene Tvenge og Nicolai Tangen seg om sommeren.

BLINDLEIA: Milliardærenes hytter ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av Norges rikeste mennesker seg. Reporter: Mina Janssen / Foto og video: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert

BLINDLEIA (Dagbladet/Børsen): Plassert midt i den sørlandske gnistrende skjærgården holder flere av Norges rikeste mennesker til om sommeren.

Øygapet som strekker seg fra Brekkestø i øst til Gamle Hellesund i vest er de rikes boltreplass.

Her holder kjente finansfolk og investorer som Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge, Nicolai Tangen, Ola Mæle og Karl Johan Sunde til - for å nevne noen.

Hytteparadisene ligger bare et steinkast unna Lillesand, og har en prislapp på opp mot 30 millioner kroner.

BLINDLEIA: Familien Tvenge har en rekke eiendommer i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
BLINDLEIA: Familien Tvenge har en rekke eiendommer i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Eksklusive eiendommer

- Blindleia har alltid vært attraktivt og eksklusivt med mange flotte og påkostede eiendommer. Her har man mange steder som har mange av fasilitetene som mange ønsker seg, med romslige hytter, bra brygger, gode solforhold og fine opparbeidede tomter, sier Gustav Sædberg i Privatmegleren Sædberg og Lian i Kristiansand til Børsen.

Sædberg er den mekleren som har vært involvert i flest hyttesalg i Blindleia de siste 15 åra. Han legger ikke skjul på at de som kjøper en eiendom i det ettertraktede området er nøye på det.

- Markedet er bra, men kjøpere er også selektive. De vet jo hva de vil ha og bruker tid på å finne det rette, sier han til Børsen.

HYTTER: Nicolai Tangen kjøpte i 2017 en eiendom i Blindleia til 20 millioner. Så rev han hytta, og i fjor sommer stod den nye klar. Milliardæren eier også en annen hytte i havgapet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
HYTTER: Nicolai Tangen kjøpte i 2017 en eiendom i Blindleia til 20 millioner. Så rev han hytta, og i fjor sommer stod den nye klar. Milliardæren eier også en annen hytte i havgapet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

20 millioner

På den ene siden av havgapet holder investorbrødrene Øystein og Torstein Tvenge til.

Seinest i 2019 sikret Torstein Tvenge (67) seg nok en sørlandsperle til 15,5 millioner kroner i Blindleia, ifølge Dagens Næringsliv. Også barna Magnus, Marianne og Annicken har hytter i området.

Øystein Tvenge har også flere eiendommer i hytteparadiset. Han kjøpte blant annet en enebolig i området til 20 millioner kroner i 2011.

MILLIONEIENDOM: Her Marianne Tvenge sin millioneiendom i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
MILLIONEIENDOM: Her Marianne Tvenge sin millioneiendom i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
BLINDLEIA: Her Annicken Tvenge hytteparadis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
BLINDLEIA: Her Annicken Tvenge hytteparadis. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

En drøy ukelønn

Rett bortenfor familien Tvenge har den mye omtalte påtroppende lederen av oljefondet, Nicolai Tangen, bosatt seg. Han eier ikke bare en, men to hytter i havgapet.

I 2001 kjøpte Tangen ei hytte i Blindleia til 6,75 millioner. I 2017 kjøpte han nabohytta. 54-åringen måtte ut med bare litt over en ukelønn for den nest dyreste hytta som ble solgt på Sørlandet i 2019, ifølge Fædrelandsvennen. For Tangen tilsvarer det 20 millioner kroner.

TANGEN: Den mye omtalte påtroppendende lederen av oljefondet, Nicolai Tangen, eier to eiendommer i havgapet. Her hytta han kjøpte for 6,75 millioner kroner i 2001. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
TANGEN: Den mye omtalte påtroppendende lederen av oljefondet, Nicolai Tangen, eier to eiendommer i havgapet. Her hytta han kjøpte for 6,75 millioner kroner i 2001. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Tre hytter

På motsatt side av Blindleia, finner man Gamle Hellesund, hvor hotellkongen Petter Stordalen (57) holder til.

Stordalen, som nettopp bekreftet at han har fått seg ny kjæreste, den tidligere svenske sprangrytteren Märta Elander Wistén, kjøpte sin første eiendom i Blindleia i 1995 til 6,5 millioner kroner. Ti år seinere kjøpte han også to nabotomter for 7,5 millioner kroner hver.

HOTELLKONGEN: Petter Stordalen eier tre eiendommer i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
HOTELLKONGEN: Petter Stordalen eier tre eiendommer i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
STORDALEN: Utenfor båthuset til Stordalen ligger daycruiseren med tre motor på 400 hestekrefter hver. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
STORDALEN: Utenfor båthuset til Stordalen ligger daycruiseren med tre motor på 400 hestekrefter hver. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Perle til 34 millioner

Også den norske investoren og forretningsmannen Ola Mæle (63) eier to eiendommer i henholdsvis Høvåg og Brekkestø. Eiendommen i Brekkestø kjøpte han for i overkant av 23 millioner kroner, mens eiendommen på Høvåg kostet investoren 5 millioner kroner.

Også mannen bak isoporkongen Karl Johan Sunde eier ei hytte i Høvåg som han kjøpte for 34 millioner norske kroner i 2004.

HYTTEPERLER: Det ligger en rekke eiendommer verdt flere titalls millioner kroner i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
HYTTEPERLER: Det ligger en rekke eiendommer verdt flere titalls millioner kroner i Blindleia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Flere til salgs

Om du er en av dem som ønsker å bli nabo med Stordalen, Tvenge-brødrene eller Tangen ligger det flere eiendommer til Blindleia ute til salg i disse dager.

Eiendomsmegler Sædberg forteller at det både er en eiendom til salgs for 30 millioner i Ytre Kjeholmen. I tillegg til en på Steinsøya til 30 millioner, og en på Trøe til 27,5 millioner.

- Her har det vært visninger på alle og noen som vurderer disse, bekrefter eiendomsmekleren overfor Børsen, og legger til:

- Ellers er også mange hytter i nærheten av Blindleia med fjordene innenfor populære, men noe lavere priser. Her er også flere hytter solgt i år.

EKSKLUSIVT OMRÅDE: Ifølge eiendomsmegler Sædberg er Blindleia et svært eksklusivt og ettertraktet område. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
EKSKLUSIVT OMRÅDE: Ifølge eiendomsmegler Sædberg er Blindleia et svært eksklusivt og ettertraktet område. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Prisantydning på 30 millioner

Blant perlene som ligger ute på markedet i disse dager finner vi Platou-eiendommen.

Eiendommen, som på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune, har en prisantydning på 30 millioner kroner, og har ligget på markedet siden mai.

- Eier synes det er litt vemodig å selge, men er klar for et nytt kapittel i livet, har eiendomsmekler Sædberg tidligere uttalt til Børsen.

STEINSØYA: Arkitekt John Stoud Platous eiendom på Steinsøya har en prisantydning på 30 millioner kroner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
STEINSØYA: Arkitekt John Stoud Platous eiendom på Steinsøya har en prisantydning på 30 millioner kroner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Han har fått i oppdrag å selge en av Norges dyreste fritidsboliger på det åpne markedet, hvor arkitekt John Stoud Platou (80) står oppført som selger.

Sædberg bekrefter overfor Børsen at eiendommen fortsatt ligger ute for salg.

Økende interesse

Eiendomsmekleren sier derimot at det som følge av pandemien har vært flere som har kjøpt eiendom i år.

- Da det oppleves som mer trygt å handle i Norge nå framfor utlandet som land som Spania, Italia og Frankrike. Og med svak kronekurs og dyrere flybilletter øker interessen i Norge, sier Sædberg til Børsen.

PERLER: Eiendomsmegler Sædberg forteller at det som følge av coronaviruset har vært flere kjøpere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
PERLER: Eiendomsmegler Sædberg forteller at det som følge av coronaviruset har vært flere kjøpere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Han skulle ønske de hadde flere hytter til salg i det populære området Blindleia.

- Det er jo selgers marked her nå. Vi har fått mange nye interessenter på banen i år som enda ikke har fått kjøpt noe, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer