Her er regjeringens krisetiltak

Regjeringen foreslår tiltak på 16,3 milliarder kroner for å hjelpe næringslivet gjennom coronakrisen.

TILTAKSPAKKEN: Dette mener SV-leder Audun Lysbakken om tiltakspakken til regjeringen. Video: Steinar Suvatne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Gjennom hele pandemien har vi sagt at vi skal gjøre det som trengs for at Norge kommer gjennom krisen på en best mulig måte, sier statsminister Erna Solberg (H) på dagens pressekonferanse der regjeringen presenterer sin krisepakke for næringslivet.

Krisepakken ble annonsert allerede i høst da regjeringen ble enig med Frp om statsbudsjettet, men opposisjonen kom likevel regjeringen i forkjøpet med en rekke tiltak forrige uke.

Skrekkscenario

Solberg sier krisetiltakene skal justeres i tråd med smitteutviklingen.

- Vi har sett for oss tre scenarioer, sier Solberg.

- I det mest optimistiske kan alle i risikogruppene få et tilbud om vaksine til påske og resten til sommeren. Muterte varianter kommer under kontroll. Utviklingen er lovende i hele Europa og de fleste tiltak kan avvikles før sommeren.

- I mellomscenariet er det forsinkelser med vaksineleveransen. Risikogrupper får vaksine før sommer, og resten før årsskiftet. Muterte får fotfeste, men det holdes under kontroll. Da vil noen smittevernstiltak kunne avvikles til sommeren, men noen forsetter til høsten. De siste tiltakene varer til nyttår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer