Her er regninga for luksusseminaret

Legger kortene på bordet.

GIR INNSYN: Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen viser fram regninga etter sitt påkostede og omstridte seminar i Philadelphia i november i fjor. Foto: NTB Scanpix
GIR INNSYN: Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen viser fram regninga etter sitt påkostede og omstridte seminar i Philadelphia i november i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er lei meg for at fokuset på dette seminaret har skapt negativ oppmerksomhet på NBIM og mine gjester på seminaret, skriver Nicolai Tangen (53) i en pressemelding.

Den påtroppende oljefondssjefen legger onsdag fram regnskapet for sin omstridte luksuskonferanse i USA.

Innsynet gis etter at milliardæren inviterte en rekke prominente næringslivsledere og embetsfolk til et tre dagers seminar i Philadelphia i fjor. Tangen spanderte blant annet fly, hotell, foredrag og Sting-konsert på dem.

Nå er det klart at seminaret skal ha kostet minst 27 millioner norske kroner.

Ifølge pressemeldingen kostet Sting-konserten rundt 9 200 000 kroner. Gregory Porter-konserten kostet 2 300 000 kroner, mens Sara Bareilles-konserten havnet på 1 380 000 kroner.

Svimlende sum

Samlet pris per deltaker for mat og drikke for det tre dager lange seminaret er 959,18 dollar, tilsvarende cirka 8.824 kroner. Enkelte av måltidene hadde en prislapp på mer enn 300 000 kroner hver.

Seminarets dyreste måltid var middagen på Fillmore lørdag kveld. Der la Tangen opp til matstasjoner, der seminardeltakerne kunne plukke med seg alt fra østers til pulled pork-sliders, tunfisk-gryte med kaviar og vegan-burger. I baren kunne man nyte trøffel- og parmesan-popcorn og friterte oliven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer