Kjell Inge Røkke:

Her er Røkkes nye luksushjem

Milliardæren har skaffet leilighet i designerblokk.

DESIGNERHUS: Blokka Røkke har flyttet til, består av tolv leiligheter over fem etasjer. Foto: Motti Papiani Architetti

DESIGNERHUS: Blokka Røkke har flyttet til, består av tolv leiligheter over fem etasjer. Foto: Motti Papiani Architetti

Vis mer
Publisert

Onsdag kunne Børsen avsløre at Aker-eier Kjell Inge Røkke har flyttet til en ny adresse i Sveits. I Folkeregisteret framgår det at hans nye hjem er i byen Massagno, som ligger i distriktet Lugano.

Røkke har med andre ord bare flyttet seg noen kilometer, men har lagt dagene på Collina d'Oro resort bak seg. Det er kanskje ikke overraskende at han nå har flyttet fra hotell til leilighet.

Børsen har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør i Aker ASA, Atle Kigen, blant annet for å spørre om Røkke har kjøpt leiligheten han nå har flytta til.

- Akers hovedeier har ingen ytterligere kommentarer enn det som er offentlig tilgjengelig informasjon, sier han.

Lå ute til 22 millioner

Likevel tyder det på at beboerne i luksusblokka har kjøpt leiligheten de bor i. En boligannonse fra SIT Immobiliare viser at en av leilighetene har ligget ute for salg.

Den gjelder førsteetasjen i bygget, og Børsen får bekreftet at den ble solgt «for ei tid siden». Leiligheten ble først lagt ut for 2,32 millioner sveitserfranc, siden 1,9 millioner, som tilsvarer i overkant av 22 millioner norske kroner.

Den er 182 kvadratmeter stor, og består av 3,5 rom, inkludert åpen stue/kjøkken-løsning, bad, et dobbeltrom og et hovedsoverom med walk in-garderobe og eget bad. I tillegg følger leiligheten med dobbel parkeringsplass i garasjen.

Børsen kjenner ikke til om det er akkurat denne leiligheten Røkke har gjort til sitt nye hjem.

BITCOIN: Ordføreren i Lugano, Sveits, sier han ser fram til å snakke med Kjell Inge Røkke om Bitcoin og kryptovaluta. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Anniken Aaronsen. Vis mer

Designbygg

Bygningen Røkke har flyttet til, «Lomocubes», sto ferdig i 2013, og er tegnet av arkitektfirmaet Motta Papiani Architetti.

«'Lomocubes' er et luksuriøst og høyprofilert sameie som har utsikt over Luganos kyst. Det er et banebrytende arkitektonisk prosjekt som markerer enn ny grense innen boligbygging», skriver selskapet selv om bygningen.

Tilhørende leilighetskomplekset er det et stort basseng og en hage. Det huser også et spa og treningssenter. Totalt er det tolv luksusleiligheter i komplekset, fordelt på fem etasjer. Alle leilighetene har balkonger som gir 270 graders utsikt over Lugano.

«'Lomocubes' er plassert på en strategisk beliggenhet mellom Lugano- og Massagno-distriktene, og er reservert for en nøye utvalgt, krevende og sofistikert kundegruppe som kombinerer ledende arkitektur med et sofistikert miljø», står det videre.