Toldboden i Ålesund

Her fester de vilt - nå er over 100 smittet

Over 100 personer smittet etter uhemmet festing i Ålesund.

ÅLESUND: Allsang, skåling og dansing. Denne 18 sekunder lange snutten har sirkulert på sosiale medier. Video: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ålesund og flere nabokommuner har de siste ukene opplevd en eksplosiv økning i smitte, og strenge strakstiltak er iverksatt. Blant annet ble skjenking forbudt 26. april - bare ti dager etter at kranene ble åpnet igjen nasjonalt.

Hovedmistanken retter seg mot utestedet Toldboden i sentrum, som nå er stengt og politianmeldt for brudd på smittevernreglene.

Over 1200 gjester

Ålesund kommune har omtalt utbruddet som en «massesmittehendelse», og mener over 100 smittetilfeller i flere kommuner kan spores tilbake til helga som varte fra 16. april, da til sammen over 1200 personer ifølge utestedet selv var innom.

Vitner har fortalt NRK at folk satt altfor tett, og at de bare ble servert alkohol - og ikke mat, som gjeldende forskrift krever. Mange av de ansatte var blant de smittede.

De siste dagene har en mobilvideo av personer som fester intenst på Toldboden, spredd seg i sosiale medier.

«Hele verden: 'Husk på meteren og munnbind'», står det over videoen.

Men meteren har åpenbart ikke vært hovedfokuset til den dansende forsamlingen, som til dels er svært kroppsnære hverandre mens de skråler av full hals.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer