Fengslet russer i Hammerfest:

Her forlater «Firebird» havna

Torsdag ettermiddag forlot båten til den siktede russeren Andrej Jakunin Hammerfest.

SIKTET: Mandag ble en russisk-britisk statsborger pågrepet av politiet for ulovlig dronebruk i Norge. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HAMMERFEST (Børsen): Mandag pågrep og siktet politiet i Finnmark en 47 år gammel mann. Han har henholdsvis russisk og britisk statsborgerskap, og er siktet for å ha fløyet drone og filmet flere steder i Norge fra juli til oktober.

Søndag la den luksuriøse seilbåten «Firebird» til havn i Hammerfest, før politiet pågrep Andrej Jakunin mandag. De ransaket også båten, og satte 47-åringen i varetekt.

Børsen får opplyst av forsvarer John Christian Elden at Jakunin sitter fengslet i Tromsø. Der er også hans kollega, advokat Bernt Heiberg, med klienten deres. De håper på en løslatelse før helga.

Forlot Hammerfest

Torsdag ettermiddag er det skiftende vær, etter hvert med opphold. Værforholdene på flyplassen i Hammerfest, et vindkast unna havna, var såpass i morgentimene at ingen fly kunne lande. I 13-tida dukker imidlertid sola opp mellom skyene, og mannskapene på båten er godt i gang med å kaste loss.

Den 38 meter høye masta hever seg over havna, og det som stort sett er småbåter og fiskebåter.

Rundt halv fire på ettermiddagen er båten igjen i bevegelse, riktignok uten Jakunin om bord. Før avreise ble det britiske maritime flagget heist. Under nederste saling på styrbord side, fører «Firebird» det norske gjesteflagget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer