Her kan det bli streik

Skal du reise med fly til Europa i sommer? Disse flyselskapene kan bli rammet av streik.

KØ: Reisende ved Schiphol lufthavn i Amsterdam har blitt møtt med mye kø og lange ventetider den siste tiden. Foto: Peter Dejong / AP
KØ: Reisende ved Schiphol lufthavn i Amsterdam har blitt møtt med mye kø og lange ventetider den siste tiden. Foto: Peter Dejong / AP Vis mer
Publisert

Bilder av kansellerte flygninger, store forsinkelser og timelange køer fra flere europeiske flyplasser har skapt uro og bekymring blant nordmenn som planlegger en utenlandsreise i sommer.

Nå står også flere av flyselskapene i Europa i fare for å bli rammet av streik.

Streiken i Norge

I tillegg til en flyteknikerstreik som rammer flere norske flyselskaper, så har pilotene i SAS varslet en streik fra onsdag 29. juni.

Blir det streik, så kan opp til 900 SAS-piloter fra Norge, Sverige og Danmark tas ut. Mange SAS-fly vil dermed ikke ha tilstrekkelig personell. Det kan ramme opp til 45 000 reisende hver eneste dag, ifølge flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs.

- Den store utfordringen for nordmenn som skal reise nå er SAS-streiken neste uke. Veldig mye vil stoppe opp hvis det faktisk blir streik.

Det sier Elnæs til Dagbladet. Han forteller at spesielt én flyplass i Skandinavia vil rammes hardt dersom det blir streik blant SAS-pilotene.

- Fra neste uke har SAS varslet en lockout ved Arlanda flyplass i Sverige. Det kan bli et problem, sier Elnæs.

En lockout betyr at ingen ansatte får lov å komme på jobb. Det brukes ofte som et motsvar til streik, for å presse en part tilbake til forhandlingsbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer