Her kommer første lass med Syden-turister

Feriefavoritten Mallorca har åpnet portene for solhungrige turister.

FØRSTE TURISTER: Gjennom et prøveprosjekt fikk de første turistene ta flyet til Palma de Mallorca den 15. juni. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må lære oss å leve med Covid-19, og å leve med det på en trygg måte.

Det sa Balearenes regionspresident Francina Armengol i mai, da det ble klart at Spania skulle åpne for at et begrenset antall turister kunne få komme til ferieøya Mallorca i et forsøksprosjekt i juni.

Mandag ettermiddag skjedde nettopp det, da et hundretalls maskekledde tyskere landet på Mallorca. De ble med det de første turistene som får ta del i ferieøyas eget program for å få turister tilbake. Det skriver Sky News.

Avtale med chartergigant

Øygruppa Balearene, som foruten Mallorca også omfatter Ibiza, lar altså et begrenset antall turister få slippe til allerede fra mandag.

Avtalen mellom lokale myndigheter på Balearene og den tyske chartergiganten TUI, samt andre reiseoperatører, sørger for at så mange som 10 900 tyskere får lov til å reise til regionen.

Det ble i mai understreket at planen var at reiseoperatøren TUI skal kunne fly turister fra «Tyskland, eller andre europeiske land som i likhet med Mallorca har lave smittetall» til feriefavoritten.

Millioner av besøkende

Turistindustrien er utvilsomt av enorm betydning for den spanske økonomien. Turismen står alene for 14,9 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP), og 13,7 prosent av sysselsettingen, viser tall fra 2017, ifølge SNL.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer