Her kommer første lass med Syden-turister

Feriefavoritten Mallorca har åpnet portene for solhungrige turister.

FØRSTE TURISTER: Gjennom et prøveprosjekt fikk de første turistene ta flyet til Palma de Mallorca den 15. juni. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må lære oss å leve med Covid-19, og å leve med det på en trygg måte.

Det sa Balearenes regionspresident Francina Armengol i mai, da det ble klart at Spania skulle åpne for at et begrenset antall turister kunne få komme til ferieøya Mallorca i et forsøksprosjekt i juni.

Mandag ettermiddag skjedde nettopp det, da et hundretalls maskekledde tyskere landet på Mallorca. De ble med det de første turistene som får ta del i ferieøyas eget program for å få turister tilbake. Det skriver Sky News.

Avtale med chartergigant

Øygruppa Balearene, som foruten Mallorca også omfatter Ibiza, lar altså et begrenset antall turister få slippe til allerede fra mandag.

Avtalen mellom lokale myndigheter på Balearene og den tyske chartergiganten TUI, samt andre reiseoperatører, sørger for at så mange som 10 900 tyskere får lov til å reise til regionen.

PÅ BESØK: Lokale myndigheter har åpnet opp for at noen utvalgte turister igjen kan få nye strendene på den spanske ferieøya Mallorca. Her ankommer de første tyske turistene RIU Concordia hotel i Palma de Mallorca i dag. Foto: Jaime Reina / AFP / NTB Scanpix
PÅ BESØK: Lokale myndigheter har åpnet opp for at noen utvalgte turister igjen kan få nye strendene på den spanske ferieøya Mallorca. Her ankommer de første tyske turistene RIU Concordia hotel i Palma de Mallorca i dag. Foto: Jaime Reina / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det ble i mai understreket at planen var at reiseoperatøren TUI skal kunne fly turister fra «Tyskland, eller andre europeiske land som i likhet med Mallorca har lave smittetall» til feriefavoritten.

STRANDLIV: Tyske turister slenger seg ned på stranda i Palma de Mallorca i Spania mandag. Foto: Joan Mateu / AP / NTB Scanpix
STRANDLIV: Tyske turister slenger seg ned på stranda i Palma de Mallorca i Spania mandag. Foto: Joan Mateu / AP / NTB Scanpix Vis mer

Millioner av besøkende

Turistindustrien er utvilsomt av enorm betydning for den spanske økonomien. Turismen står alene for 14,9 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP), og 13,7 prosent av sysselsettingen, viser tall fra 2017, ifølge SNL.

ÅPNER: - Vi åpner Norge. Vi gjør det sammen, kontrollert og over tid, sier statsmininster Erna Solberg. Vis mer

Den spanske ferieøya Mallorca tiltrekker seg millioner av turister hvert eneste år. I år har imidlertid coronapandemien sørget for at turistindustrien har blitt lagt brakk.

Dagens inntog av de første turistene er derfor en real gladnyhet for den hardt pressede spanske turistnæringen.

Søndag kunngjorde dessuten statsminister Pedro Sanchéz at Spania åpner grensene for alle land i Schengen-området 21. juni, bortsett fra Portugal-grensen som ikke åpnes før 1. juli.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer